BCE si-a lansat propriul joc pe iPad si iPhone

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 12:30
1718 citiri
BCE si-a lansat propriul joc pe iPad si iPhone

O versiune a jocului EuroCONOMIA este disponibila si pe dispozitivele Apple, iPhone si iPad.

Jocul "EuroCONOMIA" poate fi jucat acum din mers. Obiectivul si functionalitatile raman aceleasi ca in programul de navigare, dar cu iPad-ul sau iPhone-ul personal, poti sa iei practic oriunde decizii de politica monetara, transmite Forbes.

"EuroCONOMIA - Jocul de politica monetara" permite jucatorilor sa stabileasca trimestrial rata dobanzii reprezentative, intr-un interval de opt ani, si sa incerce sa mentina rata inflatiei la un nivel inferior, dar apropiat de 2%.

Jucatorii au la dispozitie o echipa de consilieri si o sectiune de indicatori. De asemenea, reactiile la deciziile adoptate sunt prezentate si sub forma titlurilor de ziar.

Jocul devine din ce in ce mai complex pe masura ce se inainteaza in orizontul de opt ani, avand in vedere ca jucatorii se confrunta cu o serie de evenimente imprevizibile (criza petrolului, de exemplu), care influenteaza atat rata inflatiei, cat si economia.

EuroCONOMIA explica simplificat cum functioneaza politica monetara.

Jocurile sunt disponibile in 22 de limbi oficiale ale UE si pot fi accesate in sectiunea cu materiale didactice de pe website-ul BCE (http://www.ecb.europa.eu/education), precum si pe website-urile bancilor centrale nationale din Eurosistem.

#Economia joc BCE, #iPhone iPad descarca joc Euroconomia, #joc euroconomia bce , #Jocuri