Kart Rider, starul jocurilor video in Asia se lanseaza si in Europa

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 12:43
1230 citiri
Kart Rider, starul jocurilor video in Asia se lanseaza si in Europa

Nexon planuieste sa lanseze jocul Kart Rider, considerat si starul jocurilor video in Asia, datorita celor mai mult de 200 milioane de utilizatori, si in Europa si SUA.

Nexon se muta in Japonia pentru a-si putea finanta extinderea pe plan international si spera sa ajunga la Bursa la o listare de 1,3 miliarde de dolari, informeaza La Tribune.

Putin cunoscut in Europa, Nexon este un gigant sud-coreean, producator de jocuri video, care a devenit cunoscut la nivel mondial, prin jocul sau video Kart Rider, lansat in 2004.

Acesta este un joc de curse pentru PC, inspirat din celebrul Mario Kart al companiei japoneze, Nintendo.

Jocul, caracterizat ca fiind usor de jucat, gratuit si amuzant, permite curse cu alti jucatori conectati la internet si are peste 200 de milioane de utilizatori in intreaga lume, 18 milioane dintre ei provenind din Coreea de Sud.

Fondata la Seul, in 1994, compania Nexon s-a stabilit anul acesta la Tokyo, pregatindu-se pentru listarea la bursa la mijlocul lunii decembrie.

Operatiunea ar putea fi realizata pe baza unei evaluari de 7 miliarde de dolari si ii va permite companiei sa investeasca 1,3 miliarde in proiectele sale de expansiune la nivel international.

Reprezentantii Nexon au explicat mutarea in Tokyo prin faptul ca deja 67% din profiturile lor vin din afara Coreei de Sud, iar Japonia este o piata atractiva, care gazduieste numerosi actori din industria jocurilor video.

Considerat un Zynga asiatic, Nexon a generat in 2010 o cifra de afaceri de 903 milioane de dolari, in crestere cu 35% fata de anii precedenti.

In plus, compania s-a dovedit inovativa si cu capacitate de adaptare la piata. Astfel, in Coreea de Sud, unde piratajul jocurilor video e un fenomen national, Nexon a renuntat la modelul economic traditional si a abordat o alta perspective, fondata pe micro-tranzactii : jocurile sunt gratuite, dar pentru a achizitiona "bunuri virtuale", precum arme performante, uniforme, utilizatorii trebuie sa plateasca o suma mica de bani.

Pionier al acestui model economic, care s-a impus in retelele sociale, Nexon a dezvoltat peste 50 de jocuri online, disponibile in o suta de tari si care au atras 350 de milioane de jucatori.

#joc video Kart Rider, #joc video Nexon, #joc video Coreea , #Jocuri