Nvidia va achizitiona Ageia Technologies PhysX

Marti, 05 Februarie 2008, ora 17:53
1186 citiri
Nvidia va achizitiona Ageia Technologies PhysX

Compania Nvidia, lider mondial in tehnologia de procesare vizuala si inventator al unitatatii de procesare grafica GPU, a anuntat semnarea acordului de achizitionare a Ageia Technologies Inc., liderul mondial in tehnologia fizicii pentru gaming.

Aplicatia AGEIA PhysX este adoptata pretutindeni, spune Nvidia intr-un comunicat, existand peste 140 de jocuri care sunt bazate pe aceasta aplicatie, sau este utilizata in dezvoltareade jocuri pe Sony Playstation3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurile pentru PC. De aplicatia AGEIA's PhysX beneficiaza peste 10,000 de utilizatori inregistrati si activi ai PhysX SDK.

"Echipa AGEIA este de talie mondiala si cunoaste aceeasi pasiune ca noi - aceea de a crea cele mai captivante si mai spectaculoase experiente de joc", a declarat, in comunicat, Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al Nvidia. "Alaturand echipele care au creat cea mai raspandita unitate de procesare grafica din lume si brand-urile din industria motoarelor fizice, putem aduce acum aplicatia PhysX accelerata de GeForce® catre sute de milioane de gameri de pretutindeni".

"NVIDIA este partenerul perfect pentru noi. Detine cea mai buna tehnologie de procesare in paralel din lume si este considerata lider in procesoarele grafice si pe segmentul gaming-ului. Ne leaga o filozofie comuna, bazata pe pasiunea de a inova si de a conduce experienta utilizatorilor", a declarat Manju Hegde, co-fondator si presedinte al Ageia.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.