Record pentru Angry Birds: peste 500 milioane de download-uri

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 18:21
1683 citiri
Record pentru Angry Birds: peste 500 milioane de download-uri

In cadrul evenimentului Slush 2011, organizat in Finlanda, reprezentantul Rovio, Peter Vesterbacka, a anuntat ca jocul Angry Birds a doborat un nou record, cu peste 500 milioane de download-uri, inregistrate in ultimii doi ani.

In opinia lui Vesterbacka, aceasta a fost cea mai mare crestere din istoria companiei. In plus, Angry Birds a fost cel mai descarcat joc de pana acum, scrie TechCrunch.com.

Nu este niciun secret faptul ca jocul a crescut foarte repede fara niciun fel de investitie financiara din partea departamentului de marketing. Mai mult decat atat, se pare ca jocul a obtinut 100 de milioane de download-uri doar in ultimele doua saptamani.

La conferinta Web 2.0 de la mijloculul lunii octombrie, managerul general de la sediul din America de Nord al companiei, Andrew Stalbow, a spus ca jocul a inregistrat 400 de milioane de download-uri.

La acea data, jocul avea 130 de milioane de jucatori in fiecare luna, dintre care 30 de milioane erau activi. In ceea ce priveste numarul de minute jucat in zilnic, Stalbow estima ca se ridica la 300 de milioane.

Recent, compania a dezvaluit o editie speciala, construita cu ocazia sarbatorii de Halloween si a precizat ca va lansa un film si un album.

Creatorul jocului Angry Birds, Rovio Entertainment, isi va deschide, in 2011, primul magazin in China, cea mai dinamica piata a companiei.

Firma isi propune ca obiectiv vanzari de 100 de milioane de euro in primul an.

"China este pentru noi piata cu cea mai mare crestere, de aceea ne gandim la ea foarte serios. Vrem sa fim mai chinezi decat companiile chineze", spune Peter Vesterbacka, director de marketing al Rovio Entertainment, citat de Bloomberg.

In magazinele Rovio se vor gasi jucarii si costume de Halloween.

Angry Birds este cel mai popular joc pentru telefoane mobile, in care jucatorii folosesc o prastie prin care trag cu gaini in structuri cu porci verzi. In acelasi timp, jocul este si cel mai piratat brand in China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angry birds record downloaduri, #download ilegal, #download aplicatie angry birds , #Jocuri