Romanii au cumparat jocuri video de 20 mil. de euro in 2012

Marti, 12 Februarie 2013, ora 14:30
2910 citiri
Romanii au cumparat jocuri video de 20 mil. de euro in 2012
Sursa foto www.hit.ro

Vanzarile de jocuri au avansat anul trecut in Romania cu aproape 20%, la 20 milioane euro, iar companiile din domeniu mizeaza in anul in curs pe un ritm de crestere similar.

Estimarea este realista daca tinem cont de faptul ca suma medie cheltuita lunar de un roman pentru jocurile video este de 120 de lei.

"Desi o mare parte din bani nu mai trec prin firmele romanesti de profil, piata de jocuri din Romania a crescut cu circa 20% anul precedent, pana la aproximativ 20 de milioane de euro. La ora actuala, jucatorii de pe plan local cumpara si de pe site-uri externe, astfel ca foarte multi bani nu mai ajung in companiile romanesti din industrie", a declarat a declarat intr-un comunicat directorul general al Computer Games Online, Silviu Stroie.

El a adaugat ca mare parte din banii cheltuiti de romani pe jocuri se indreapta catre upgrade-uri, unelte si functii noi ale jocurilor free2play si, implicit, catre producatorii de jocuri straini.

In prezent, piata romaneasca de jocuri se imparte in vanzari pentru calculatoare - 85%, consola (2-3%) si dispozitive mobile (12-13%).

In total, in Romania exista circa trei milioane de persoane care se joaca pe calculator constant. Majoritatea sunt barbati si au varsta cuprinsa intre 14 si 40 de ani.

#piata jocuri Romania, #jocuri calculator Romania, #bani jocuri calculator , #Jocuri