Zynga e in cautarea urmatorului "FarmVille". Vezi cat vrea sa investeasca

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 08:44
1566 citiri
Zynga e in cautarea urmatorului "FarmVille". Vezi cat vrea sa investeasca

Zynga, principalul producator de jocuri pentru Facebook, a anuntat ca urmeaza sa faca mai multe achizitii, punand la bataie o suma considerabila de bani in cautarea urmatorului joc-vedeta.

Directorul pe fuziuni, Barry Cottle, a anuntat ca doreste sa cumpere mai multe companii in urmatoarea perioada, avand peste 1,8 miliarde de dolari la dispozitie.

Luna trecuta, Zynga a platit 180 milioane de dolari pentru achizitionarea OMGPop Inc, in timp ce in 2010 si 2011 a cheltuit doar 147 milioane de dolari pentru 22 de companii, scrie Bloomberg.

Mark Pincus, CEO al Zynga, doreste sa realizeze mai multe achizitii de marimea celei din martie in urmatorii trei-cinci ani.

"Ne place sa gasim echipe bune, cu rezultate palpabile, cu care sa impartasim viziunea asupra jocurilor de acest tip," spune Pincus.

"Avem o suma mare de bani, nu avem datorii si putem fi oricat de agresivi vrem", declara Cottle, mentionand ca Zynga detine 1,81 miliarde de dolari in cash si investitii pe termen scurt.

Urmarirea companiilor populare cu acces larg la public si care genereaza profit este o directie noua a companiei care, in urma cu putin timp, cumpara doar dezvoltatori mici si relativ necunoscuti.

Achizitiile substantiale, un nou domeniu pentru Zynga

"Jobul lui Barry (n.r. Cottle) este sa achizitioneze nu numai echipe, ci si produse care au un impact mare in piata. Aceasta e o cu totul alta politica pentru Zynga. Vom vedea cat de bine se pricepe Zynga la asta", declara Nabeel Hyatt, un antreprenor care a vandut afacerea gigantului american.

Pana acum, producatorul de jocuri nu a reusit sa faca echipele de top pe care le-a cumparat sa ramana in companie. Fondatorii a cel putin sase startup-uri au parasit deja Zynga, inclusiv Hyatt. Roger Dickey, fondatorul popularei francize "Mafia Wars", achizitionata de Zynga in 2008, a parasit si el compania in 2011.

Cottle, care a fost "furat" de la Electronic Arts in ianuarie, dupa ce i-a fost oferit un salariu de 25 milioane de dolari, are o reputatie buna in domeniul jocurilor digitale. In ultimii cinci ani, el a ajutat Electronic Arts sa devina un lider in domeniul jocurilor pentru dispozitive mobile si, prin achizitionarea Playfish Inc in 2009, numarul doi la capitolul jocuri pe retele de socializare

Atat Zynga, cat si Electronic Arts, creeaza jocuri gratuite pentru platforma Facebook. Ele genereaza profit prin vanzarea de bunuri virtuale in aceste jocuri, precum arme in Mafia Wars sau tractoare in FarmVille.

Peste 90% din vanzarile Zynga sunt realizate prin intermediul Facebook, motiv pentru care compania lucreaza la scaderea dependentei de platforma de socializare. Astfel, a inceput sa ofere jocuri si pentru alte site-uri precum Google Inc, dar si pentru device-uri mobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitii Zynga, #investitii Zynga, #jocuri zynga , #Jocuri