Solutii software: Cat te costa sa fii legal in Romania?

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 00:00
6379 citiri
Solutii software: Cat te costa sa fii legal in Romania?

Muncesti mult si ai nevoie de software care sa nu te lase la nevoie. De ce sa risti sa folosesti tehnologii lipsite de suport, nesigure sau chiar ilegale? Vezi cat costa in Romania pachetele software pentru diverse domenii.

Antivirus

Fara o solutie de antivirus nu se poate. Solutiile de antivirus au devenit complexe si nu se mai limiteaza doar la protectia de virusi informatici, ci si la protectie Facebook sau Twitter, spre exemplu, sau control parental.

Lista de solutii antivirus e lunga, dar te poti opri la Trend Micro, care costa intre 180 si 270 lei, in functie de diversele optiuni, la Kaspersky Antivirus (165 de lei), Norton Internet Security, o solutie care poate costa si 593 de lei.

Proiectare asistata pe calculator

Autocad este unul dintre programele de proiectare cele mai cunoscute, mai ales in randul arhitectilor. Este produs de Autodesk, care are o intreaga suita de produse software disponibile utilizatorilor din Romania.

Solutiile Autodesk sunt extrem de specializate si complexe si nu e de mirare ca preturile sunt pe masura. Spre exemplu, AutoCAD LT 2012, destinata redactarii si intocmirii detaliilor de executie, costa nu mai putin de 24.800 de lei (aproximativ 4.600 de euro fara TVA). Pretul este valabil pentru un pachet cu cinci licente.

Sisteme de operare

Mai tine cineva minte cand Traian Basescu i-a spus lui Bill Gates, venit in vizita in Romania, ca pirateria software a ajutat mult industria noastra? Sistemele de operare Windows sunt folosite in proportie de peste 90% in varianta piratata, in Romania.

Solutiile Microsoft costa, in functie de optiuni, intre 474 si 3.973 de lei.

Editare grafica

Cele mai cunoscute si mai folosite solutii software de editare grafica pe care le folosesc utilizatorii din Romania sunt solutiile produse de Adobe, Corel sau Quark.

Solutiile Adobe acopera o arie larga de domenii, de la editare grafica simpla, pana la programare de pagini pentru Internet sau realizarea de animatii flash. Preturile pleaca de la cateva sute de lei, pentru solutiile simple, pana la chiar si peste 10.000 lei, pentru pachetele complexe.

Solutiile Corel, care sunt destinate, printre altele pentru editarea publicatiilor pentru tipar, au preturi cuprinse intre 350 de lei si 4.800 de lei.

#solutii software preturi, #software proiectare preturi, #solutii antivirus oferte , #Licente programe