Companiile se folosesc tot mai mult de externalizarea serviciilor. Vezi care sunt domeniile vizate

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 11:45
2177 citiri
Companiile se folosesc tot mai mult de externalizarea serviciilor. Vezi care sunt domeniile vizate

Companiile sunt din ce in ce mai interesate de externalizarea anumitor servicii, in special din zona de IT si in domeniul consultantei pe serviciile de administrare de infrastructura si cele de salarizare. Principalul motiv pentru care firmele apeleaza la externalizarea unor domenii este eficientizarea costurilor.

La acesta se adauga imbunatatirea eficientei si reducerea numarului de angajati, continuand o tendinta deja stabilita, potrivit unui studiu online realizat de "EY - Outsourcing in Europe".

Cu toate acestea, aproximativ 75% din serviciile IT continua sa fie gestionate intern, ceea ce indica faptul ca si o piata matura, cum este cea de servicii externalizate de IT are potential mare de crestere in urmatorii ani.

Spre exemplu, companiile din Finlanda, Spania si Marea Britanie isi externalizeaza serviciile catre furnizori externi mai des decat celelalte tari incluse in sondaj. Aici, cel mai ridicat nivel de externalizare se inregistreaza in cazul serviciilor IT, cum ar fi dezvoltarea de aplicatii, IT helpdesk, de infrastructura si testare, dar si in cazul serviciilor salariale.

Datele studiului releva faptul ca organizatiile din aceste state nu doar ca isi externalizeaza serviciile care nu tin de activitatea lor de baza, ci sunt si dornice sa incheie parteneriate cu furnizorii externi inclusiv pentru imbunatatirea activitatii lor de baza si pe crearea de avantaj competitiv.

Externalizarea serviciilor IT Functia de IT este, in majoritatea cazurilor, externalizata in industriile auto, de telecomunicatii si cea producatoare de bunuri de consum. In medie, companiile din sectorul auto externalizeaza 42% din serviciile lor de IT catre un furnizor extern - acoperind, cu predilectie, operatiunile de testare, partea de programare, serviciile suport si de asistenta.

Externalizarea proceselor de business Procesele de business sunt externalizate, mai ales, de segmentul de consultanta in management, de industria producatoare de bunuri de consum si de industria de petrol si gaze. Principalele procese care sunt externalizate de companiile din domeniul consultantei sunt serviciile de administrare de infrastructura si cele de salarizare.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 3.700 de directori de companii, din opt tari europene.

#externalizare servicii, #externalizare companii, #Outsourcing Europa , #Piata software