Microsoft, tot mai aproape de a cumpara Yahoo

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 08:01
1461 citiri
Microsoft, tot mai aproape de a cumpara Yahoo

Microsoft a semnat un acord de confidentialitate cu Yahoo, care premite gigantului IT sa analizeze afacerea Yahoo.

Microsoft se alatura astfel mai multor firme care urmaresc operatiunile Yahoo, cercetand terenul pentru posibilitatea incheierii unor contracte cu Yahoo, transmite Reuters.

Yahoo, care si-a demis in septembrie directorul, se afla in plin proces de "reorganizare strategica" in incercarea de a contracara efectele negative ale crizei. Compania a inregistrat o stagnare a profitului in 2011.

Companiile KKR si TPG au semnat, de asemenea, acorduri de confidentialitate cu Yahoo. Firmele urmaresc sa cumpere pachete minoritare de actiuni de pana la 20%, insa sunt deschise si la eventualitatea achizitionarii pachetului majoritar.

Silver Lake, a semnat, de asemenea, un acord de confidentialitate cu Yahoo, potrivit informatiilor de pe blogul AllThingsD.

Pe de alta parte, sunt si companii care au renuntat la contractele de confidentialitate intrucat exista restrictii care ii impiedica sa formeze consortii.

Reuters informa luna trecuta ca Microsoft, companie a carei cifra de afaceri se ridica la 57 miliarde de dolari, ar putea lua in considerare un parteneriat cu Yahoo.

Atat reprezentantii Yahoo si cei Microsoft au refuzat sa comenteze informatiile prezentate.

Ultima incercare a Microsoft de a cumpara Yahoo a fost in 2008, cand oferta giganticului IT se ridica la 47,5 miliarde dolari, sau 33 dolari pe actiune. Insa, in 2008 Yahoo a respins oferta.

Dupa nereusita negocierilor din 2008, Microsoft a incheiat un acord de 10 ani, de cautare, cu Yahoo in 2009, care permite utilizarea tehnologia Microsoft la rezultatele de cautare Yahoo si confera Microsoft 12% din veniturile din publicitate.

#Yahoo vanzare Microsoft, #venituri Yahoo, #parteneriat Yahoo Microsoft , #Piata software