TotalSoft se extinde in Austria. Investeste 300 mii de euro intr-o subsidiara

Luni, 25 Iunie 2012, ora 18:17
1458 citiri
TotalSoft se extinde in Austria. Investeste 300 mii de euro intr-o subsidiara

TotalSoft, producatorul regional de software de business, membru al grupului Global Finance, deschide o subsidiara in Austria printr-o investitie estimata la circa 300.000 de euro, pana la sfarsitul acestui an.

Noul birou face parte din strategia de expansiune internationala si consolidare a prezentei sale europene, pentru urmatorii trei ani compania vizand o crestere a ponderii veniturilor din extern pana la 50% din cifra de afaceri. Compania estimeaza ca va amortiza investitia din Austria prin contractele noi incheiate pana la finele lui 2012.

Noua subsidiara, suport pentru clientii vorbitori de germana

Potrivit TotalSoft, noua subsidiara va oferi suport local clientilor din tarile vorbitoare de limba germana, dar si din Polonia, Slovacia, Ungaria si Republica Ceha. Managementul biroului si operatiunile administrative sunt conduse de Marc Breit, cu un background in domeniul IT si in operatiuni de strategie de peste 15 ani, dar si cu o experienta de cinci ani in domeniul serviciilor financiare.

"TotalSoft este unul dintre cei mai importanti jucatori ai pietei IT din CEE, cu un portofoliu impresionant de clienti nationali si internationali. Acesta reprezinta un potential urias si o fundatie solida a expansiunii noastre internationale, atuuri dublate de o echipa apreciata pentru flexibilitatea si pasiunea cu care trateaza fiecare proiect. Sunt convins ca piata din Austria va genera oportunitati importante pentru TotalSoft deoarece multe companii multinationale au sediul central in Viena", a declarat Liviu Dragan, director general TotalSoft.

TotalSoft deserveste inca din 2007 companii austriece importante si se asteapta ca prezenta locala sa aiba un impact pozitiv in adoptia solutiilor Charisma, a competentelor de project management si dezvoltare software la cheie in domenii precum Oil & Gas, Leasing, Healthcare si Services, domenii in care compania detine atat expertiza, cat si referinte puternice.

Cu o cifra de afaceri de 25 milioane de euro in 2011 si un portofoliu international de clienti in 25 de tari precum Germania, Suedia, Franta, Polonia, Ungaria sau Cehia, TotalSoft este cel mai mare producator de solutii complexe de gestiune a resurselor (ERP) din Europa Centrala si de Est (CEE). Oferta sa include de la sisteme ERP si pana la dezvoltarea de proiecte custom, solutii care sustin operatiunile multi-tara ale unor grupuri precum Deutsche Leasing, BNP Paribas sau Medicover. De asemenea, TotalSoft ofera servicii si solutii de project management de nivel mondial unor companii regionale cheie din domeniul Energiei si Petrol & Gaz.

Cu peste 17 ani de experienta, TotalSoft este cel mai important furnizor de ERP din Romania, conform companiei de analiza de piata Pierre Audoin Consultants.

Compania detine suita proprie de solutii software, Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute la nivel international, cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa, in 1991.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#TotalSoft investitie Austria, #piata software Romania, #expansiune companii software , #Piata software