Afla care sunt cele mai mari greseli facute in mediul de business online

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 13:29
1307 citiri
Afla care sunt cele mai mari greseli facute in mediul de business online

Parolele si datele confidentiale stocate in mod neprotejat reprezinta cea mai mare greseala in mediul online de business, se arata in concluziile unui audit IT intocmit de catre specialistii Zitec, una dintre companiile lider din industria de profil din Romania, specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe.

Conform ierarhiei, in topul primelor trei vulnerabilitati ale companiilor, descoperite in ultimul an, se situeaza parolele si alte date confidentiale, stocate neprotejat, urmate de postarea online a unor fisiere publice si utilizarea versiunilor de software depasite.

Pe primele zece locuri in topul vulnerabilitatilor mediului online de business se afal dezvaluirea unor detalii tehnice, lipsa validarii datelor pe partea de server, conectarea la baza de date cu un utilizator care are permisiuni mult peste necesitatile aplicatiei, date confidentiale transmise fara un protocol securizat, servicii care pot fi vectori de atac, fisierele de configurare ale aplicatiei stocate in directoare publice si vulnerabilitati in fata unor atacuri de tip Denial of Service.

In Romania se efectueaza foarte rar audituri IT, mai ales in sectorul aplicatiilor online, spun specialistii Zitec. Acestia recomanda alocarea unei sume maxime de 5% din bugetul de dezvoltare al unei companii pentru angajarea unei firme care sa furnizeze servicii de audit.

#stocare date confidentiale, #mediu online business, #vulnerabilitati mediu online business , #Pirateria software