Marea Britanie recruteaza hackeri prin Facebook si Twitter

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 09:07
2473 citiri
Marea Britanie recruteaza hackeri prin Facebook si Twitter

Serviciul britanic de informatii a lansat un concurs pentru hackeri in vederea recrutarii celor mai talentati dintre ei.

Government Communications Headquarters (GCHQ) ii invita pe cei interesati sa sparga un cod publicat pe un site special creat, avand la dispozitie sapte ore pentru acest lucru.

Agentia a lansat campania de recrutare ca un viral pe site-urile de socializare Facebook si Twitter, precum si pe bloguri.

Agentia s-a abatut de la metodele traditionale de recrutare pentru a atrage hackerii care ar putea sa-si foloseasa talentele in folosul tarii.

"Publicul tinta al acestei campanii nu este obisnuit cu metodele clasice de recrutare. Abilitatile hackerilor ar putea fi ideale pentru ceea ce avem noi nevoie, insa este posibil ca ei sa nu stie cum le pot folosi pentru un loc de munca adevarat", a declarat purtatorul de cuvant al GCHQ.

Dupa ce sparg codul initial, candidatii sunt redirectionati pe site-ul de recrutare al agentiei si invitati sa aplice pentru un job. Totusi, reprezentantii companiei au mentionat ca hackerii care au intrat ilegal pe diverse site-uri nu vor fi eligibili pentru primirea posturilor disponibile.

Candidatii trebuie sa fie britanici, desi competitia e deschisa oricui.

#serviciu britanic informatii, #recrutari hackeri, #hackeri marea britanie , #Pirateria software