O noua tinta pentru hackeri: companiile din industria chimica

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 08:30
1354 citiri
O noua tinta pentru hackeri: companiile din industria chimica

Cel putin 48 de companii producatoare de materiale chimice si instrumente de aparare au fost victimele unui atac cibernetic, organizat de o persoana care a fost localizata in China, potrivit unui nou raport al firmei de securitate de la Symantec Corp

Calculatoare companiilor au fost infectate cu virusul cunoscut sub numele de "PoisonIvy". Hackerii au furat informatii, cum ar fi documente de proiectare, formule si detalii cu privire procese de fabricatie, au declarat luni reprezentantii Symantec citati de Reuters.

Nu au fost facute publice numele companiilor, dar reprezentantii Symantec au mentionat ca cele mai multe dintre firmele afectate fac parte din topul Fortune 100 si dezvolta componente si materiale avansate, la care se adauga companiile care produc infrastructura pentru aceasta industrie.

Cele mai multe dintre cele 29 de companii afectate sunt din Marea Britanie si SUA, unele dintre ele dezvoltand parti componente ale vehiculelor militare.

"Scopul atacurilor pare a fi spionajul industrial, colectare de informatii despre produse pentru companiile concurente, specialistii folosind pseudonimul "Nitro" pentru a vorbi despre acest atac", a declarat Symantec campanie despre atacuri cibernetice pe care le-au poreclit "Nitro".

Campania Nitro este ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice foarte bine directionate astfel incat expertii in securitate spun ca este posibil ca nu exclud posibilitatea ca hackeri sa fie angajati de guvern.

#hackeri companii indistria chimica, #informatii furate industria chimica , #Pirateria software