O retea de hackeri est-europeni au furat datele a 500 mii de clienti bancari din Australia

Vineri, 17 August 2012, ora 09:25
2560 citiri
O retea de hackeri est-europeni au furat datele a 500 mii de clienti bancari din Australia

Datele personale ale aproximativ 500.000 de detinatori de carduri din Australia au fost furate de un grup de hackeri despre care se presupune ca ar proveni din Europa de Est. Un purtator al politiei australiene sustine ca prejudiciul se ridica la 25 milioane de dolari.

"Desfasuram in prezent o ancheta care vizeaza magazine online si sisteme de calculatoare ce au fost sparte", a mai spus acesta. Marile banci din Australia sunt in alerta maxima, incercand sa preintampine escaladarea tranzactiilor frauduloase, relateaza itnews.com.

Politia federala din Australia lucreaza cu agentiile nationale straine pentru a pregati o operatiune de dezmembrare a acetsei retele criminale. Politistii nu stiu inca numarul membrilor retelei.

Potrivit presei australiene, furturi de date personale de pe carduri au avut loc in cateva lanturi mici de retail, care opereaza online fara sa respecte toate masurile de securitate.

In prezent, nu este clara nationalitatea membrilor retelei ce opereaza in Australia.

Potrivit presei locale, ar fi vorba de aceeasi grupare de hackeri care in decembrie anul trecut a spart baza de date a lantului fast food Subway in Statele Unite ale Americii si a furat numerele de card ale peste 80.000 de persoane. Atunci au fost inculpati patru cetateni romani pentru o frauda de cateva milioane de dolari.

In ambele cazuri, hackerii au recurs la varianta trojan keylogger, care capteaza, stocheaza si transmite absolut orice apasare de tasta incluzand date de pe card, parole sau alte informatii confidentiale.

Aveti conturi pe Apple sau Amazon? Datele personale v-ar putea fi furate

Site-ul Reuters a fost atacat de hackeri, care au publicat articole fictive

#hacker Europa de Est, #hackeri Europa date Australia, #carduri Australia hackeri , #Pirateria software