Securitatea informatiei, prioritate pentru companii - Studiu

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 15:15
2450 citiri
Securitatea informatiei, prioritate pentru companii - Studiu

Organizatiile au inceput sa acorde o importanta din ce in ce mai ridicata problemelor de securitate a informatiei, potrivit unui studiu global efectuat de Coleman Parkes Research si comandat de HP.

Aproximativ trei sferturi (71%) dintre managerii si specialistii IT intervievati au declarat ca persoana care se ocupa de securitate in organizatia lor are contact direct cu consiliul director al companiei. In plus, masurile de securitate SIEM (Security Information and Event Management) se afla in atentia a 82% dintre respondenti.

Cu toate acestea, studiul Coleman Parkes Research a evidentiat o tendinta predominanta catre masurile reactive de securitate, in detrimentul celor proactive, fapt observat si in alocarile financiare diferite pentru aceste masuri.

Mai putin de jumatate din manageri (45%) au o strategie de administrare a riscurilor informationale, iar 53% consolideaza manual rapoartele de administrare a riscurilor informationale sau nu masoara deloc riscurile, ceea ce ii impiedica sa anticipeze proactiv amenintarile.

Problemele cu care se confrunta managerii in cazul sistemelor de securitate

O problema semnalata de manageri este reprezentata de problemele de securitate ridicate de tehnologiile noi. Exista ingrijorari majore legate de operarea in cloud, insa acestea provin in special din lipsa de intelegere a cerintelor de securitate (62%) sau din achizitionarea de servicii fara o verificare prealabila a furnizorului (55%).

Alte probleme legate de administrarea securitatii in cadrul organizatiilor sunt legate de mobilitate, volumul mare de date, administrarea identitatilor si atacurile prin intemediul sistemelor de imprimare.

Trei sferturi dintre respondenti (73%) au identificat probleme in ceea ce priveste administrarea dispozitivelor centrale, iar jumatate considera ca numarul mare de dispozitive mobile creste riscul pierderii sau furtului de date.

Peste jumatate dintre respondenti (66%) au precizat ca au dificultati privind protejarea si consumului volumurilor mari de date.

Managerii intervievati au sustinut ca protectia datelor si guvernarea identitatilor sunt cele mai mari probleme in administrarea identitatilor.

Peste jumatate dintre respondenti (68%) nu dispun de solutii de securitate a sistemelor de imprimare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#probleme securitate IT, #companii securitatea informatiei, #riscuri informationale, #administrare riscuri informationale , #Pirateria software