Comparatie intre hartile 3D Google si Apple

Marti, 12 Iunie 2012, ora 13:04
1774 citiri
Comparatie intre hartile 3D Google si Apple

Apple a anuntat recent ca va lansa propria sa versiune a serviciului de harti pentru sistemul de operare iOS 6, dupa ce a folosit pana acum Google Maps pe iPhone-urile sale inca de cand acestea au fost lansate.

Google isi va lansa serviciul de harti 3D in iunie, cu o saptamana inainte ca Apple sa prezinte acelasi tip de produs.

Versiunea Apple a serviciului de harti va aduce sistemul de navigatie turn-by-turn pentru iPhone, ce ofera o privire de ansamblu asupra traficului si atentionari in timp real in legatura cu incidente cauzate de aglomeratia din trafic, conform Mashable.

O problema intampinata de noul sistem de harti al companiei Apple se refera la faptul ca acesta nu detine indicatii privind transportul public. Aceasta lipsa s-ar putea explica prin faptul ca sistemul de transport public in majoritatea oraselor este scris in formatul GTFS (Google Transit Data Feed). Aceste date pot fi folosite pentru toate aplicatiile de transport, dar Apple nu a fost probabil de acord sa foloseasca informatiile Google pentru noul sau sistem de harti, dorind sa realizeze ceva independent.

Apple Maps va folosi aplicatia Siri, care ofera informatii despre orice obiectiv, incepand cu timpul necesar pentru a ajunge la cea mai apropiata benzinarie. Folosirea acestei aplicatii ofera multe din trasaturile traditionalului sistem de navigatie GPS.

Apple lucreaza cu producatorul danez de sisteme de navigatie TomTom, astfel ca platforma de harti din cadrul iOS 6 va beneficia de sisteme si aplicatii create de aceasta companie. TomTom ofera indicatii de navigatie turn-by-turn pentru iPhone inca din 2009.

Si compania RIM, rivalul Apple, a semnat un contract cu TomTom, pentru a include servicii de trafic in timp real in cadrul aplicatiilor pentru BlackBerry, incluzand BlackBerry Traffic, BlackBerry Maps si BlackBerry Locate Services.

Atat Google Maps cat si Apple Maps permit utilizatorilor sa localizeze un restaurant aflat in apropiere. Versiunea Apple include si informatii inYelp, permitand utilizatorilor sa vada cate stele are respectivul restaurant sau sa citeasca diverse reviewuri despre acesta.

Google Maps si Apple Maps vor oferi o privire de ansamblu asupra unei zone, prin intermediul a doua componente: Tour Guide (Google) si 3D Flyover (Apple). Comparandu-le, aplicatia de la Apple impresioneaza prin oferirea unor imagini in timp real si cu foarte multe detalii 3D.

In ultimii trei ani, Apple a achizitionat trei companii care produc harti, doua dintre acestea fiind specializate in harti 3D, ceea ce a permis gigantului american sa creeze un sistem de orientare performant.

#servicii harti Google Apple, #Gooogle Apple harti, #Apple serviciu harti iOS, #Google serviciu harti , #Produse software