Hackerii au descoperit ca politia turca foloseste software piratat

Luni, 05 Martie 2012, ora 19:45
1578 citiri
Hackerii au descoperit ca politia turca foloseste software piratat

Hackerii din gruparea Redhack, care au atacat saptamana trecuta computerele politiei din Ankara, au descoperit ca software-ul folosit de politistii turci este in cea mai mare parte piratat, scrie Hurriyet Daily News.

"Chiar si FTP (File Transfer Protocol) pe care il folosesc pentru transferul documentelor secrete este piratat. Politia trebuie sa lanseze o investigatie in propria curte din moment ce sustine ca lupta impotriva pirateriei", a declarat unul dintre membrii gruparii, adaugand ca Redhack are dovezi in acest sens.

Hackerii sustin ca au avut nevoie de o luna pentru a intra in computerele politiei turce si "s-au plimbat prin sistem" timp de trei saptamani inainte de a-l bloca. "Puteam sa vedem email-urile pe care si le trimiteau politistii inainte de a le vedea ei. Chiar am ajutat cativa oameni care au cerut asistenta tehnica de la ghiseul virtual al politiei", a declarat un hacker sub acoperirea anonimatului pentru publicatia Radikal, preluata de Hurriyet Daily News.

Acesta a mai povestit ca una dintre parolele pentru accesul la fisiere secrete era "123456". Gruparea a publicat mai multe informatii obtinute din computerele politiei.

#hackeri Redhack politia turca, #software piratat politia turca , #Produse software