HP a achizitionat Bristol Technology

Joi, 08 Februarie 2007, ora 11:18
1142 citiri

HP a semnat contractul privind achizitia companiei Bristol Technology,furnizor de tehnologii de monitorizare a tranzactiilor de afaceri, in scopul imbunatatirii pozitiei HP de lider in software, in domeniul Optimizarii Tehnologiilor de Afaceri (BTO - Business Technology Optimization), potrivit unui comunicat din partea companiei.

Solutiile Bristol Technology ajuta la monitorizarea tranzactiilor complexe de afaceri cum sunt, de exemplu, solicitarile de despagubiri, comenzile de produse si administrarea inventarului pe platforme IT distribuite si eterogene. Tehnologia complementeaza recenta achizitie HP a companiei Mercury, si permite administrarea in timp real a tranzactiilor in procesul de afaceri.

Bristol Technology este o companie privata, cu sediul in localitatea Danbury din statul americam Connecticut, care se adreseaza companiilor din domeniile serviciilor financiare si al asigurarilor din Statele Unite si Marea Britanie. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost facuti cunoscuti.

"Clientii vor avea pentru prima oara un singur furnizor software care le va permite sa controleze intregul proces al tranzactiilor ", spune Deborah Traub, vicepresedinte al departamentului Management Software din cadrul HP. "Achizitia companiei Bristol Technology extinde ofertele HP BTO si de solutii de administrare a serviciilor ajutandu-i pe clienti sa gestioneze mai bine performanta, disponibilitatea si impactul acestor procese de afaceri", a mai adaugat acesta.

Solutiile Bristol permit administrarea unei game largi de aplicatii si platforme complexe, care include servere de aplicatii J2EE sau .NET, middleware, agenti de integrare, mainframe-uri si mai multe sisteme de operare.

"Asocierea HP cu Bristol Technology ne va permite sa le asiguram clientilor accesul la cel mai vast portofoliu de software de management IT al organizatiilor", a declarat Ken Blackwell, director tehnic la Bristol Technology. "Compania noastra are o relatie puternica de parteneriat cu HP, iar produsul nostru TransactionVision este deja integrat cu produsele software HP Business Availability Center si Universal CMDB, astfel incat asocierea cu HP va aduce o multime de avantaje companiei noastre, clientilor si partenerilor".

Achizitia trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru finalizare si se estimeaza ca acest proces se va termina in aproximativ 30 de zile. Dupa incheierea sa, afacerea va fi complet integrata in unitatea HP Software, parte a departamentului HP de Solutii Tehnologice.

Bloombiz