Muzeul Taranului Roman investeste in pachete software educationale

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 15:00
1366 citiri
Muzeul Taranului Roman investeste in pachete software educationale

Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti aloca 2,97 milioane lei, fara TVA, pentru pachete software educationale, cu scopul de a dezvolta un portal unitar de acces public la cursurile online, cat si la obiectele de patrimoniu si resursele culturale ale muzeului, in format digital.

"Proiectul urmareste crearea si utilizarea unui portal e-Educatie pentru Muzeul National al Taranului Roman in vederea cresterii eficientei procesului educational nonformal si a optimizarii raspandirii cunoasterii obiectelor de patrimoniu ale acestuia la nivel national. Portalul va permite accesul partilor implicate (cursanti si specialisti) la cursuri online si offline, efectuate cu ajutorul tehnologiei IT avansate", se mentioneaza intr-un anunt publicat pe e-licitatie.ro.

In anunt se precizeaza ca beneficiarii directi ai proiectului sunt elevii din invatamantul gimnazial in numar de 70.000, iar prin acest proiect se doreste instruirea a cel putin 6.000 de elevi. De asemenea, beneficiari sunt si profesorii, care pot folosi ca materiale cursurile oferite de muzeu.

Potrivit anuntului, patru persoane care fac parte din personalul tehnic vor asigura mentenanta portalului in perioada de operare a proiectului, iar opt persoane din personalul muzeului vor fi instruite pentru folosirea aplicatiei informatice.

Compania care va castiga licitatia va furniza pachete software educationale, sisteme de baze de date, sisteme de operare, servere si servicii IT, respectiv consultanta, dezvoltare de software, internet si asistenta.

Finantarea proiectului se va face in proportie de 81,62% din fonduri FEDR POS CCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii) Axa Prioritara III, DMI 2, Operatiunea 3 si in proportie de 18,38% de la bugetul de stat.

Ofertantii trebuie sa faca dovada, printre altele, ca au inregistrat o medie a cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani financiari incheiati de cel putin 5,95 milioane lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 august 2012, ora 10.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Muzeul Taranului Roman software, #investitie pachete software educationale, #Muzeul Taranului Roman cursuri , #Produse software