Top 10 aplicatii mobile utile pentru concediu

Luni, 25 Iunie 2012, ora 12:39
3236 citiri
Top 10 aplicatii mobile utile pentru concediu

Persoanele care pleaca in concediu si sunt in contact cu tehnologia au nevoie de aplicatii create special pentru aceasta ocazie. Intocmirea unui top al aplicatiilor pentru concediu se impune astfel ca o necesitate.

Croft Global Travel, un operator care ofera servicii de planificare a calatoriei, cu sediul un Arlington, Virginia, a intocmit un top zece al aplicatiilor utile persoanelor aflate in calatorie, potrivit The Next Web.

Primele trei aplicatii sunt utile inainte de plecarea intr-o calatorie.

1.Smart Traveler

Departamentul de Stat American a dezvoltat o aplicatie surprinzatoare care ofera o cantitate impresionanta de informatii. Aceasta ofera servicii pentru fiecare tara, avand componente precum Ce trebuie sa stii inainte sa pleci sau Avertizari de calatorie si cerinte impuse la intrarea intr-o anumita tara, foarte utile in momentul in care se planifica o calatorie catre destinatii indepartate.

Aceasta aplicatie este valabila gratis numai pentru iPhone.

2.Hipmunk

Interfata acestei aplicatii usureaza cautarea si planificarea unui zbor. Are o functie pentru harti care permite gasirea rapida a obiectivelor de interes aflate in apropierea hotelului in care se face cazarea. Hipmunk dispune de filtre care permit gasirea informatiilor necesare pe serviciul online Airbnb si Hostelbookers.

Aplicatia este disponibila gratis pentru iPhone si dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android.

3. Pinterest

Pinterest a aparut sub forma unui site de calatorie care permitea utilizatorilor sa isi organizeze calatoria dupa zona geografice (Asia, America Latina, Africa etc.), sa isi planifice luna de miere, sa intocmeasca o lista ampla a destinatiilor de calatorie sau sa isi planifice vacanta ideala. Pinterest reprezinta modalitatea perfecta care iti permite sa descoperi locuri de care nu erai constienti ca vrei sa le cunosti.

Urmatoarele aplicatii sunt folositoare in timpul unei calatorii:

4. Skype

Programul Skype are un pret bun si ofera multe beneficii in momentul in care utilizatorii suna acasa de la distanta. Este necesara o conexiune Wi-Fi, iar cei care calatoresc se conecteaza astel cu restul lumii la preturi mult mai scazute comparativ cu cele ale serviciilor de roaming.

Prin Skype se poate accesa agenda telefonica a persoanelor pe care utilizatorul intentioneaza sa le sune fara sa se adauge codul tarii.

5. PocketGuide by GPS City Guide

PocketGuide foloseste un sistem audio pentru a-i ghida pe cei care calatoresc printr-un anumit oras. Aceasta aplicatie s-a numarat printre castigatorii TechCrunch Europe si ii ghideaza pe utilizatori prin GPS, dandu-le informarii audio in cadrul excursiilor efectuate in 65 de orase din lume. Nu sunt necesare conexiunea Wi-Fi sau serviciile de telefonie mobila.

Versiunea de baza a acestei aplicatii este disponibila pentru iPhone si dispozitive cu Android, insa o versiune mai avansata necesita plata unei taxe.

6. Triplt

Triplt este o aplicatie care permite utilizatorilor sa afle diverse lucruri utile despre zboruri, masini de inchiriat si diverse detalii despre hoteluri. Este foarte folositoare pe drum si permite stocarea virtuala a tuturor documentelor de calatorie intr-un singur loc. Nu este necesara introducerea datelor de intrare, acestea putandu-se trimite ca forward la adresa plans@tripit.com/

Triplt este disponibila pentru iPhone si dispozitivele care ruleaza Android.

7. HotelsByMe

Este una dintre primele aplicatii care au fost lansate pentru gasirea unui hotel, fiind foarte apreciata de utilizatori. Functioneaza dupa un principiu simplu si permite persoanelor aflate in calatorie sa aleaga din mai mult de 120.000 de hoteluri din intreaga lume, fiind disponibila in sase limbi.

HotelsByMe este disponibila gratis pentru iPhone si dispozitive cu Android.

8. Oanda Currency Exchabge

Oanda Currency Exchange Converter este o aplicatie foarte precisa care ofera informatii despre mai mult de 120 de monede globale si cursurile de schimb intr-un timp real. Aceasta aplicatie se distinge prin viteza cu care functioneaza si este valabila gratis pentru iPhone si sistemul de operare Android.

9. Sit or Squat

Sit or Squat detine o harta GPS interactiva care contine informatii despre mai mult de 100.000 de camere de baie si este disponibila gratis pe iPhone sau dispozitivele care ruleaza Android.

10. Postagram

Aplicatia Postagram permite selectarea unei fotografii, decuparea acesteia, adaugarea unui mesaj si trimiterea catre destinatar, constituind o alternativa la cartile postale. Postagram stocheaza adresele destinatarilor, astfel ca atunci cand utilizatorul trimite o noua fotografie aceleiasi persoane nu trebuie sa mai tasteze adresa din nou.

Postagram este disponibila pentru iPhone si dispozitivele care ruleaza Android, iar utilizatorii trebuie sa achite 0,99 de dolari pentru fiecare fotografie cu mesaj pe care o trimit.

#aplicatii mobile calatorie, #top aplicatii utile calatorie, #aplicatii mobile concediu, #aplicatii mobile planificare concediu , #Produse software