Generali Asigurari a afisat afaceri mai mari cu 28% in 2007

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 16:03
1333 citiri
Generali Asigurari a afisat afaceri mai mari cu 28% in 2007

Generali Asigurari a afisat o valoare a primelor brute subscrise de 382 milioane lei (114, 46 milioane euro) in 2007, in urcare cu 28% fata de anul anterior, ca urmare a avansului pe segmentul de asigurari generale si de viata, a anuntat compania. "Aceste rezultate confirma succesul programelor de restructurare a fortei de vanzari, aplicarea lor ducand la o imbunatatire a ratei persistentei personalului specializat in vanzarea politelor de asigurari de viata, la cresterea productivitatii si, nu in ultimul rand, la ridicarea calitatii procesului de vanzare", a declarat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.


Generali Asigurari a afisat prime brute subscrise din asigurari generale de 321 milioane lei, in crestere cu 25% fata de anul anterior.


Pe segmentul de asigurari de viata compania a inregistrat prime de 60,8 milioane lei, in urcare cu 49% fata de 2006.


Profitul net inregistrat de Generali Asigurari in 2007 a fost de 3,49 milioane lei, se arata in comunicat.


Generali Asigurari a inregistrat anul trecut cresteri pe majoritatea claselor de asigurari, atat la asigurarile de viata, cat si la asigurarile generale.


Aproximativ 45% din primele afisate pe segmentul de asigurari de viata corespund politelor noi, emise in cursul ultimului exercitiu financiar incheiat. Asigurarile individuale isi pastreaza ponderea in totalul portofoliului, de 76%, restul fiind reprezentate de asigurarile de grup, se mai spune in comunicat.


Cresteri semnificative s-au inregistrat la asigurarile de viata, care sunt legate de fondurile de investitii si la asigurarile de sanatate.


La asigurarile generale, cresteri semnificative s-au inregistrat pe sectorul asigurarilor de raspundere civila pentru autovehicule, care au sporit cu 116,5%, si pe asigurarile de raspundere civila generala, care au urcat cu 29,2%. De asemenea, pe segmentul de asigurari Casco s-a inregistrat un avans de 24,7%, iar pe cel al asigurarilor de bunuri, de 23,6%, potrivit datelor companiei.


Anul trecut compania a lansat o serie de produse si servicii noi, cum ar fi asigurarea de daune materiale pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM), aplicarea tarifului Casco segmentat pe mai multe clase de risc, introducerea fransizei si a sistemului bonus-malus.


"Pentru asigurarile generale, una dintre marile reusite este imbunatatirea ratei daunei, in special pe segmentul auto, prin introducerea unui nou sistem de tarifare atat pentru politele Casco, cat si pentru cele de RCA (raspundere civila auto n.r.)", a mai spus Moldovan.


El a adagat ca numarul agentilor de asigurare a crescut pe parcursul anului trecut de la 2.800 la aproximativ 3.400.


Tot in 2007, Generali Asigurari a intrat pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) prin compania Generali Fond de Pensii SA, care a ajuns pe locul al treilea pe piata, cu 389.607 participanti si 9,37% din piata.


In 2007, Generali Asigurari si-a majorat capitalului social de la 50 milioane lei la 120 milioane lei pentru a sprijini dezvoltarea companiei si a diversifica activitatea de asigurari generale si de viata.


Generali Group a obtinut anul trecut venituri din prime de 66,2 miliarde euro si un profit net de 2,9 miliarde euro, cu 21,2% mai mult decat in 2006.


La nivelul Grupului Generali, in ianuarie 2008 s-a concretizat tranzactia intre Grupul Generali si Grupul PPF, prin fuzionarea operatiunilor celor doua grupuri in Europa Centrala si de Est si infiintarea companiei Generali PPF Holding BV (GPF), controlata de Generali cu 51% si PPF Group cu 49%.


GPH si-a stabilit sediul in Olanda si isi conduce activitatea prin filiala sa din Praga.