Guvernul a alocat peste 300 de milioane de lei pentru finantarea programelor pe OG 7/2006

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 15:52
1419 citiri
Guvernul a alocat peste 300 de milioane de lei pentru finantarea programelor pe OG 7/2006

Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale pentru anul 2010 a primit o finantare de circa 302,5 milioane de lei pentru continuarea unor proiecte demarate de catre autoritatile locale pe baza prevederilor OG 7/2006, informeaza NewsIn.

Suma va fi alocata pe doua sectoare distincte, unul destinat lucrarilor de apa-canal, drumuri si platforme menajere, iar celalalt pentru baze sportive.

"Prin alocarea de astazi vor beneficia de finantare pentru proiecte de infrastructura circa 900 de localitati in valoare de 251,5 milioane de lei, iar pentru proiecte de dezvoltare a unor baze sportive vor beneficia circa 550 de localitati, suma alocata fiind de aproximativ 50 milioane de lei", a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvenrului.

Alte 97 de milioane au fost alocate pentru lucrari de stricta urgenta.

Din aceasta suma, 50 de milioane provin din bugetul Ministerului Educatiei pentru reparatii urgente la scolile care au nevoie de acestea.

Din fondul de rezerva al Guvernului, au fost directionate 44 de milioane de lei pentru lucrari de reparatii si reabilitare a unor drumuri judetene si locale si trei milioane pentru Secretariatul de Stat pentru Culte in vederea restaurarii unor biserici cu statut de monument istoric, dar si pentru sprijinirea unor proiecte de asistenta sociala ale Bisericii.

"Tot astazi, Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar de urgenta cu titlu gratuit Republicii Moldova constand in 30 de constructii usoare din elemente modulare ce vor fi destinate cazarii temporare a salvatorilor si politistilor detasati pentru interventii in zonele afectate de calamitatile naturale care au avut loc in Republica Moldova", a mai informat Muntean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern finantare programe lucrari , #Programare