Microsoft ar putea fi amendat cu 1,5 miliarde euro de catre Comisia Europeana - Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 09:59

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 09:59
652 citiri

Comisia Europeana ar putea amenda azi gigantul informational american Microsoft cu o amenda de amploare, de pana la 1,5 miliarde euro, pentru lipsa de transparenta a programelor proprii, finalizand o ancheta inceputa in 2004, au declarat surse avizate pentru AFP.Purtatorii de cuvant ai serviciilor europene pentru concurenta si ai grupului Microsoft au refuzat sa comenteze aceasta informatie.


Bruxellesul a condamnat grupul Microsoft pentru abuz de pozitie dominanta in martie 2004, impunand o amenda record de 497 milioane euro.


Dupa peste trei ani de litigii, jutitia europeana si-a prezentat cazul in fata Comisiei Europene la data de 17 septembrie 2007, grupul american anuntand pe 22 octombrie ca accepta exigentele Bruxellesului.


Microsoft a incercat saptamana trecuta sa isi dovedeasca bunavointa, anuntand o serie de masuri menite a spori transparenta propriilor programe, renuntand la "valul" ce proteja propriile programe.


Comisia Europeana s-a aratat insa sceptica, afirmand ca anuntul grupului american "nu raspunde intrebarii daca Microsoft s-a conformat sau nu reglementarilor europene anti-monopol" si nici acuzatiilor legate de instalarea automata a unor programe ce vin odata cu sistemul de operare Windows, utilizat de aproximativ 90% dintre calculatoarele din lume.