Oracle extinde programul dedicat profesorilor de liceu. Peste 3.700 de elevi vor fi indirect beneficiari

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 09:06
1881 citiri
Oracle extinde programul dedicat profesorilor de liceu. Peste 3.700 de elevi vor fi indirect beneficiari
In acordul Oracle-MEN au fost incluse Iaşi, Cluj–Napoca şi Timisoara. Sursa foto: itpro.co.uk

Oracle Academy Romania si Ministerul Educatiei Nationale au reinnoit memorandumul de colaborare prin care cadre didactice participa la cursuri de Programare Java si Tehnologii ale Bazelor de Date Oracle.

Acordul include acum trei noi orase din Romania - Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, unde vor fi livrate cursuri de Introducere in Java, Programare Java si Design & Programare Baze de Date cu SQL.

"Cursurile oferite in fiecare an de Oracle Academy le asigura elevilor si profesorilor posibilitatea de a intra in contact direct cu tehnologia Oracle. Acest lucru le permite sa isi dezvolte abilitati importante, foarte cerute de industria IT si care le ofera un mare avantaj competitiv cand incep sa lucreze intr-o companie, oriunde in lume. Este o sansa pentru ei sa faca primul pas catre cariere specifice secolului 21," a declarat Sorin Mindrutescu, GM Oracle Romania.

Profesori de liceu vor participa la cursuri de programare

Prin acest program, 150 de profesori din licee selectate din judetele Cluj, Iasi si Timis vor participa la cursuri de Introducere in Java si Programare Java in anul academic 2013-2014. De asemenea, 125 de profesori vor participa la atelierele Introducere in Java folosind Alice oferite de Oracle Academy.

Ca rezultat al acestei initiative de formare a profesorilor, un numar estimativ de pana la 3,750 elevi de liceu din Romania vor dobandi abilitati in tehnologia Oracle. In anul fiscal 2013, Oracle Academy a pregatit 182 profesori de liceu.

"Pentru elevi, acesta este inceputul evolutiei lor pe scara abilitatilor informatice si le poate aprinde pasiunea pentru acest domeniu, cu efecte in viitor, in ciclurile superioare de educatie si la locul de munca. Lipsa personalului cu suficiente calificari digitale este documentata, iar implicarea demonstrata de Ministerul Educatiei Nationale pentru a le deschide tinerilor accesul catre abilitati de programare si administrare a bazelor de date este laudabila."a declarat Danny Gooris, Senior Manager Oracle Academy EMEA.

Oracle Academy promoveaza educatia IT

Oracle Day Bucuresti face parte din seria globala de evenimente similare organizate in peste 30 de orase din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, fiind o versiune locala a Oracle OpenWorld 2013, organizat la San Francisco.

Oracle Academy, cel mai important program educational al Oracle, promoveaza educatia IT si o face accesibila elevilor si studentilor la nivel global, oferindu-le tehnologie, curriculum, oportunitati de dezvoltare profesionala si alte resurse specifice industriei pentru a sustine cunoasterea, inovarea, dezvoltarea abilitatilor si diversitatea in tehnologia prezentului si a viitorului.

Din 2006, Oracle a colaborat cu Ministerul Educatiei Nationale din Romania pentru a oferi programul "Introduction to Computer Science" al Oracle Academy si a sustinut pregatirea profesionala a peste 2026 de cadre didactice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Acord Oracle, #educatie romania, #Oracle cursuri , #Programare