Apple lanseaza miercuri sistemul de operare Mountain Lion

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 11:16
1462 citiri
Apple lanseaza miercuri sistemul de operare Mountain Lion

Apple va lansa miercuri sistemul de operare Mountain Lion, cunoscut si ca OS X 10.8. Pretul acestuia este de 19,99 de dolari si poate fi achizitionat numai din Mac app store.

Persoanele care au cumparat un sistem de operare Mac incepand cu data de 11 iunie au dreptul la un upgrade gratis, conform Mashable.

Sistemul de operare Lion este folosit de 40% dintre utilizatorii de Mac-uri, anunta compania Apple. 50% dintre acestia folosesc inca versiunea anterioara, Snow Leopard. Sistemul de operare Lion a fost criticat de catre utilizatori, dupa ce a primit un upgrade minim care a dus la inlaturarea unor optiuni apreciate de acestia. Printre acestea se numara si optiunea "Save as", care a fost inlocuita cu "Export".

Apple, profit sub asteptari: Vanzari puternice pentru iPad in trimestrul trei fiscal din 2012

Mountain Lion va reprezenta o upgradare semnificativa a sistemului anterior, care vine cu solutii de integrare cu sistemul de operare ale iPhone-ului si iPad-ului, iOS. Utilizatorii vor putea face postari pe Twitter, Flickr, Vimeo sau alte servicii de pe orice pagina sau fereastra.

Mountain Lion are mai mult de 200 trasaturi noi, a spus Tim Cook, CEO Apple, in cadrul Worldwide Developers' Conference.

#Apple sisteme operare, #Apple lansare Mountain Lion, #Apple Mountain Lion, #caracteristici Mountain Lion, #lansare Mountain Lion , #Sisteme de Operare