Ce nu stiai despre Windows: Iata optiunile care iti vor face viata mai usoara

Joi, 28 Iunie 2012, ora 18:55
2702 citiri
Ce nu stiai despre Windows: Iata optiunile care iti vor face viata mai usoara

Exista o serie lucruri legate de activitatea PC-urilor pe care utilizatorii nu le cunosc, iar acestea le-ar putea usura foarte mult viata. In mod similar cu ceea ce se intampla in cazul creierului nostru, specialistii estimeaza ca folosim numai 10% din capacitatile dispozitivelor IT.

Sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft, a carui lansare este programata catre sfarsitul acestui an, dispune de o serie de componente care usureaza mult activitatea celor care il folosesc.

Pentru a rezolva aceasta problema, Yahoo! ofera o serie de sfaturi si trucuri utilizatorilor Windows. Unele dintre acestea sunt legate special de sistemul de operare Windows 7, dar majoritatea se pot aplica tuturor versiunilor de Windows lansate in ultimii zece ani, potrivit Yahoo!.

Invatati sa cunoasteti shortcut-urile

Utilizatorii care folosesc combinatiile de taste CTRL+C pentru a copia si CTRL+V pentru a insera textul respectiv nu profita in totalitate de tot ceea ce poate oferi Windows. Exista foarte multe shortcut-uri la indemana care pot fi folosite: tasta Windows plus butonul din stanga sau dreapta, care fixeaza fereastra catre stanga sau dreapta, astfel ca pot fi vazute simultan doua ferestre deschise - lucru foarte util atunci cand avem de-a face cu mai multe sarcini.

Fixati respectivele aplicatii

Sistemul de operare Windows 7 permite fixarea oricarei aplicatii, website sau folder care sunt folosite foarte mult, astfel ca se poate da click pentru a le deschide, indiferent de programul care este folosit. Acest lucru se poate intampla prin activarea aplicatiei "Pin to Taskbar" si mutarea ei in orice loc. Acest lucru este mult mai rapid decat sa selectat butonul Start, apoi All Programs, Accessories si, la final, Calculator.

In cazul documentelor Word sau PDF, acestea pot fi pur si simplu duse pe bara de activitati. Daca exista mai multe aplicatii fixate pe bara de activitati, se poate apasa butonul Windows (in afara de Alt) si un numar, iar aplicatia corespunzatoare va fi lansata de pe respectiva bara.

Mariti timpul pentru utilizarea unui sistem de operare

Persoanele care folosesc Windows sau Microsoft Office si vor sa extinda perioada de activare a acestora la maximum 120 de zile in locul intervalului obisnuit de 30 de zile pot face acest lucru daca folosesc Windows Vista sau Windows 7 si sunt administratori de PC. Se apasa pe butonul Start, iar in fereastra de cautare se tasteaza "cmd". Va aparea apoi aplicatia Command Prompt in partea de sus a paginii. Nu trebuie apasat Enter, ci se face click dreapta pe shortcut si se selecteaza Run as Administrator. Dupa ce Command Prompt se incarca, se tasteaza slmgr.vbs -rearm, apoi Enter si reboot.

Puteti rezolva problema legata de scrierea unui text cu majuscule

In cazul in care utilizatorii scriu un mail sau un document si uita selectata optiunea Caps Lock, acestia vor sterge textul si o vor lua de la capat. Acest lucru este o pierdere de timp, tinand cont de faptul ca problema se poate rezolva si altfel. Se selecteaza textul respectiv, se tine apasat butonul Shift si se apasa F3, ceea ce permite transfomarea caracterelor. Metoda poate fi aplicata si in sens invers, cand vrem sa transformam caracterele mici in majuscule.

Puteti mari memoria calculatorului

Daca utilizatorii Windows Vista sau Windows 7, componenta ReadyBoost poate mari memoria PC-ului, fara adaugarea unei memorii suplimentare RAM. Astfel, ReadyBoost permite utilizarea unui flash drive USB sau a unui card de memorie SD pentru imbunatatirea performantelor calculatorului, fara sa mai fie nevoie de achizitionarea altor dispozitive de stocare.

Memoria flash pe care utilizatorii o conecteaza din exterior serveste ca o memorie cache aditionala. Astfel, computerul poate sa acceseze date de pe dispozitivele exterioare mai repede decat de pe hard drive. Utilizatorul poate alege sa aloce o parte a memoriei USB pentru a obtine o viteza mai mare si a folosi restul acestora pentru a stoca fisiere.

#optiuni Windows, #prescurtari Windows, #trucuri Windows, #sfaturi utilizare , #Sisteme de Operare