Formare profesionala in domeniul IT, cu fonduri europene

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 09:58
2541 citiri
Formare profesionala in domeniul IT, cu fonduri europene

Un proiect finantat din fonduri europene pentru formare profesionala in domeniul IT a ajutat 60 de someri sa se angajeze in acest domeniu, potrivit managerului proiectului, Mihaela Costanda.

"Valoarea totala eligibila a fost de peste 1,98 milioane lei, la care Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU) a contribuit cu 1,711 milioane lei, iar bugetul statului cu 169.308,81 lei", a precizat Mihaela Costanda.

Aceasta a aratat ca, spre deosebire de alte proiecte din zona resurse umane cu finantare europeana, nu s-au oferit somerilor subventii pentru a-i "motiva" sa participe ci a fost organizat un "concurs de angajare", fiind premiati absolventii care se angajeaza cu contract de munca si folosesc competentele dobandite la cursurile de formare profesionala.

Au fost prevazute 18 premii in valoare de 300 lei fiecare, dar multi dintre absolventi au refuzat sa le ridice.

Potrivit lui Aurel Serban, asistent de proiect, participantii la cursuri au fost in proportie de peste 70% tineri cu varste pana in 35 ani, dar au fost si persoane de peste 50 ani.

"Printre somerii care au urmat cursurile noastre de informatica am avut si doua persoane de peste 50 ani, doctori in stiinte, care la vremea pregatirii lor universitare nu avea cum sa dobandeasca competente IT", a spus Aurel Serban.

In cadrul proiectului "Cresterea gradului de ocupare a somerilor din regiunea Bucuresti-Ilfov printr-un program integrat de consiliere si formare profesionala in domeniul IT" a functionat un centru de consiliere si a fost infiintat un centru de formare profesionala dotat cu echipamente informatice performante.

#formare profesionala IT, #fonduri europene formare profesionala, #rezultate proiect formare profesionala , #Sisteme de Operare