Ce nu stiai despre noul sistem de operare Mountain Lion

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 12:40
2046 citiri
Ce nu stiai despre noul sistem de operare Mountain Lion

Apple a prezentat noul sistem de operare OS X Mountain Lion, anuntand peste 200 de caracteristici noi ale acestuia. Prezentarea nu a acoperit insa decat o parte a imbunatatirilor aduse, numarul facilitatilor menite sa usureze viata utilizatorilor fiind mult mai mare.

Noul sistem de operare Mountain Lion va fi lansat in luna iulie, potrivit Business Insider.

Functia AutoSave nu va mai permite pierderea continutului unui document in momentul in care apare o problema in sistem. Mountain Lion va permite salvarea documentelor in serviciul de stocare cloud, chiar daca utilizatorii uita sa le denumeasca.

Reteaua sociala Facebook va fi parte integranta a sistemului de operare Mountain Lion, asa cum este inclusa si in sistemul de operare iOS 6 de pe iPhone si iPad.

Aplicatia Game Center permite prietenilor sa vada statisticile si scorurile jocurilor. Aplicatia, disponibila pana acum numai pe iPhone si iPad, intra astfel si pe segmentul desktopurilor.

Sistemul de securitate Gatekeeper creste siguranta sistemului in momentul instalarii aplicatiilor. Acesta permite numai descarcarea aplicatiilor din App Store, oferind o protectie ridicata impotriva virusilor.

Sistemul iCloud permite configurarea automata a computerului numai prin logarea cu ID-ul iCloud. Utilizatorii pot avea acces la toate informatiile stocate in cloud, la iCloud Document Library si sortarea facila a acestor documente.

Noul software OS X se gaseste in Mac App Store. Acesta va descarca automat aplicatiile si software-ul OS X updatat, pregatindu-le de instalare. De asemenea, utilizatorii pot descarca aplicatie pe calculatorul lor, iar aceasta va aparea automat pe toate dispozitivele pe care acestia le detin.

Aplicatia Photobooth are o noua componenta, Share Sheets, care permite prezentarea pozelor in intregul sistem. Accesarea Share Sheet deschide un meniu prin intermediul caruia pozele preferate ajung pe email, in SMS-uri sau diverse retele sociale.

Daca utilizatorii au un al doilea ecran de calculator conectat la sistemul de operare Mountain Lion, o aplicatie poate aparea pe ecranele ambelor dispozitive.

Fotografiile realizate cu iPhone-ul si iPad-ul pot fi prezentate wireless pe ecranul computerului aflat in sleep mode.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OS X Mountain Lion, #Mountain Lion imbunatatiri, #Mountain Lion lucuri utile, #Mountain Lion beneficii, #Apple Mountain Lion, #Mountain Lion prezentare , #Sisteme de Operare