Razboiul tech: Android doboara Windows pana in 2016

Vineri, 30 Martie 2012, ora 18:59
2019 citiri
Razboiul tech: Android doboara Windows pana in 2016

Pana in 2016, dispozitivele pe care ruleaza sistemul de operare Windows vor fi eclipsate de telefoanele si tabletele fidele Android, potrivit unui raport realizat de catre analistii IDC.

Mai mult de 90% din PC-uri inca folosesc Windows, insa intregul peisaj tehnologic se schimba in jurul sistemului de operare al Microsoft, noteaza Daily Mail.

Pana in 2016, cota de piata a Microsoft va aluneca spre 25,1% de la 35,9%, in timp ce dispozitivele ce dispun de Android vor urca de la 29,4% la 31,1%.

Microsoft a anuntat deja ca va lansa o tableta user-friendly nou-nouta, pe care va rula noul sistem de operare Windows 8. In ciuda tuturor eforturilor pe care gigantul IT le face, analistii prevad o schimbare dramatica ce va inversa rolurile. Android va castiga, in cele din urma, lupta sistemelor de operare.

Intre timp, dispozitivele bazate pe iOS vor inregistra o crestere de 17,3%, de la 14,6%. Anul trecut, 916 milioane de smartphone-uri, tablete si PC-uri au fost livrate la nivel mondial, iar pana in 2016, expertii considera ca aceasta cifra se va dubla pana la 1,84 de miliarde de unitati.

"Cresterea Android este legata direct de un pret mai mic al dispozitivelor", considera Tom Mainelli, director de cercetare la Mobile Connected Devices.

Google cu al sau sistem de operare a ajuns din urma Apple in numai doi ani, reusind sa vanda pana in prezent peste 250 de milioane de dispozitive Android.

Android Market a servit pana in prezent nu mai putin de 11 miliarde de descarcari de aplicatii din partea utilizatorilor de dispozitive care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Apple, rivalul principal al Google pe piata de smartphone-uri, a anuntat in luna octombrie ca a vandut 250 de milioane de dispozitive cu sistem de operare iOS, inclusiv iPad-uri si iPod Touch-uri.

Fie ca mediul de afaceri isi va intoarce privirea spre tablete ca instrumente eficiente in actiovitatea lor sau institutiile de invatamant isi vor moderniza laboratoarele scolilor cu dispozitive inteligente, acestea vor juca un rol din ce in ce mai important in vietile oamenilor, spun analistii.

Chiar anul viitori, 1,1 miliarde de dispozitive inteligent- smartphone-uri, calculatoare si tablete vor fi livrate la nivel mondial, iar numarul acestora sunt in crestere cu 15,4% pe an.

Cercetatorii spun ca mai multe persoane folosesc in mod regulat si dispun de mai multe dispozitive inteligente.

"Trucul pe mai departe va fi acela de a integra toate aceste dispozitive intr-un tot unitar, prin utilizarea unor aplicatii si servicii. Aceasta este adevarata provocare a ceea ce noi am numit epoca "PC Plus".

Cresterea vanzarilor de smarphone-uri va fi dorijata de catre tarile din Asia, in special China, mai ales daca operatorii de telefonie mobila vor acorda reduceri pentru achizitii smartphone-urilor 3G.

#sistem operare Andoird, #dispozitive Android, #aplicatii Android, #tablete android, #tablete windows , #Sisteme de Operare