Seful Windows, despre Windows 8: Noi l-am construit, ramane sa vedem ce vor face producatorii cu el

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 09:04
2359 citiri
Seful Windows, despre Windows 8: Noi l-am construit, ramane sa vedem ce vor face producatorii cu el

Windows 8 pentru dispozitivele cu touchscreen va respecta modalitatile de interactiune specifice sistemului traditional Windows pentru desktop, insa unele aplicatii nu vor mai fi disponibile in noua versiune, a explicat presedintele Windows, Steven Sinofsky.

"Acesta este un Windows care se adreseaza tinerilor. Poti, totusi, sa ii schimbi aspectul si sa il faci sa arate exact ca cel vechi. Poate fi numit si un fel de hibrid al sistemelor de operare si poate fi considerat concretizarea promisiunii Microsoft de a construi un ecosistem hibrid pentru tablete si PC", a scris presedintele Windows intr-un post pe blogul personal.

Sinofsky a detaliat modul in care Windows 8 va rula pe tablete, folosind tehnologia ARM, scrie Seattle Times.

Microsoft prezinta Windows 8 ca pe o schimbare radicala de imagine a sistemului de operare care functiona pana acum doar pe procesoarele x86 din desktopuri si laptopuri. Versiunea beta a Windows 8, numita si "Consumer Preview" urmeaza sa fie lansata pe 29 februarie.

Windows 8 este diferit fata de restul versiunilor si este creat astfel incat sa functioneze pe tablete tochscreen cu procesoare ARM, exact asa cum o face pe PC-urile x86, a explicat Sinofsky.

Iata cateva detalii cuprinse de presedintele Windows, despre Windows 8:

Windows on ARM (WOA) "va fi ca si cand ai folosi Windows 8 pe un PC x86/64. Te vei loga exact in acelasi mod, vei incepe si vei lansa aplicatii in acelasi mod. Vei avea acces la toate caracteristicile Windows, de la ecranul start si aplicatiile Metro pana la Internet Explorer si periferice. Daca doresti, poti avea desktop Windows cu unelte precum Windows File Explorer si Internet Explorer pe deskotp", potrivit celor scrise de Sinofsky.

Dispozitivele WOA vor include versiunile de desktop ale noului Microsoft Word, Exel PowerPoint si OneNote si va suporta functiile de desktop, inclusiv File Explorer si Internet Explorer 10.

Toate aplicatiile Metro disponibile in Windows store, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lunii februarie, vor functiona atat WOA, cat si Windows 8 pentru PC.

Aplicatiile traditionale Windows, insa, nu vor functiona pe dispozitivele WOA, dar vor fonctiona, in continuare, pe Windows 8 pe PC-uri.

"Obiectivul producatorilor este sa livreze dispozitivele WOA in acelasi timp cu PC-urile lsi laptopurile Windows 8", spune Sinofsky, fara sa mentioneze insa care este data la care dispozitivele WOA si PC-urile Windows vor intra pe piata.

"Avem o idee acum despree modul in care software-ul va arata. Microsoft l-a construit, acum ramane sa vedem ce vor face producatorii de PC-uri si tablete cu el", a concluzionat presedintele Windows.

#windows 8, #Windows 8 tablete, #Steven Sinofsky Windows 8 , #Sisteme de Operare