Ubuntu vrea sa lanseze un sistem de operare pentru toate tipurile de ecran

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 21:16
1902 citiri
Ubuntu vrea sa lanseze un sistem de operare pentru toate tipurile de ecran
Sursa:webactus.net

In timp ce Android si iOS au monopolizat sistemele de operare pentru echipamente mobile (telefoane si tablete), Ubuntu promite sa recupereze terenul pierdut si sa prezinte un sistem de operare care sa se poata adapta la toate tipurile de ecran.

In acest sens, Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, compania care detine Ubuntu, a declarat referitor la noua platforma Unitity, Ubuntu va fi functional pe tablete, telefoane, ecrane TV si ca va fi capabil sa conecteze aceste periferice intr-o maniera eficienta si transparenta la desktop-uri, servere si sisteme de tip "cloud-computing", scrie Web Actus.

Mark Shuttleworth a explicat ca investitia Canonical in designul si ingineria Unity a fost motivata de sentimentul ca pe viitor va exista necesitatea fuzionarii interfetelor desktop cu interfetele mobile si tactile.

In prezent, Ubuntu lucreaza la parteneriatele sale industriale cu mari companii, precum Asus, Lenovo, Vodafone, IBM, in vederea propunerii de echipamente care sa functioneze pe Linux.

In plus, Mark Shuttleworth a precizat ca Ubuntu va fi functional pe sistemele echipate cu procesoare AMD, Intel sau ARM.

Ramane de vazut daca strategia Ubuntu va fi functionala, in conditiile in care Google si Apple si-au impus sistemele de operare ca referinte in domeniu si va fi dificil pentru alti actori sa obtina un loc pe piata, mai ales ca Google are o importanta capacitate reactiva la noile tehnologii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ubuntu sistem operare tablete calculatoare, #Ubuntu sistem operare universal , #Sisteme de Operare