Windows XP ramane cel mai popular sistem de operare printre utilizatori

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 14:29
2098 citiri
Windows XP ramane cel mai popular sistem de operare printre utilizatori

Au trecut 11 ani de cand Microsoft a lansat Windows XP si inca ramane cel mai popular sistem de operare din lume, pentru computere, in ciuda ritmului in care evolueaza tehnologia.

La nivel mondial, potrivit statisticilor din luna mai, 45% dintre computere inca functioneaza cu Windows XP. Dintre acestea, 41% functioneaza cu ultima versiune Microsoft, Windows 7.

Foarte interesant este faptul ca sistemul de operare Macintosh este folosit de 5% din PC-uri, un procent asemanator cu cel de acum 30 de ani, scrie Telegram.

Aceste rezultate nu sunt atat de bizare pe cat par. In cazul afacerilor, schimbarea inseamna lipsa de productivitate, vorba fermierului: "Daca nu e stricat, nu-l repara". Asadar, companiile nu sunt interesate sa schimbe lucrurile care functioneaza.

Daca Microsoft Vista avea intr-adevar probleme, Windows XP nu are. Cat despre Windows 7, noua versiune a sistemului de operare vine cu cateva imbunatatiri, insa nu suficiente pentru a atrage atentia majoritatii. De asemenea, cei care au cumparat deja Windows 7, nu se vor grabi sa-l schimbe cu Windows 8.

Aceasta situatie ar putea fi schimbata doar de noua tableta, Microsoft Surface, care se asteapta sa devina un rival crancen al iPad-ului. Una dintre marile promisiuni ale sistemului de operare Windows 8 se numeste BlueStack, ce iti permite sa foloseste mii de aplicatii Android pe platforma Windows.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cota de piata Windows XP, #cota de piata Macintosh, #popularitate Windows , #Sisteme de Operare