Optimizarea costurilor si controlul bugetelor: strategiile de succes ale IMM-urilor pe timp de criza

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 09:44
1632 citiri
Optimizarea costurilor si controlul bugetelor: strategiile de succes ale IMM-urilor pe timp de criza

Mediul economic este unul extrem de fragil, asa cum probabil stiti ca antreprenor. Schimbarile legislative, semnalele negative dinspre bursa sau BNR sunt suficiente pentru a provoca devalorizarea monedei nationale si un dezechilibru sever intre cerere si oferta. De aici, este doar un pas spre criza economica.

Daca aveti mai mult de 10 ani de prezenta pe piata, IMM-ul dumneavoastra a trecut deja prin criza mondiala din 2007-2008. Si ati invatat, intr-un mod dureros, cateva lectii despre supravietuirea pe piata: reducerea numarului de angajati, a bugetelor de investitii si mentinerea unei cifre de afaceri anuale la un nivel minim care sa va aduca un mic profit.

Istoria se repeta, dar nu trebuie sa treceti prin aceleasi experiente

Specialistii internationali deja trag semnale de alarma ca s-ar putea apropia o noua criza economica mondiala. Chiar daca nu este nimic confirmat, este bine sa fiti pregatit, cu instrumente de afaceri moderne care va permit sa gasiti cele mai eficiente solutii pentru compania dumneavoastra.

Un astfel de sprijin de nadejde este programul de contabilitate WizCount dezvoltat de Wizrom Software. Aceasta solutie software a fost creata pentru a va oferi mai mult decat contabilitate: o analiza financiara precisa si detaliata asupra situatiei financiare a companiei dumneavoastra.

In cazul in care veti fi silit sa faceti fata unei noi crize, solutia software de contabilitate WizCount este un avantaj competitiv deosebit de util pentru a va pastra afacerea solvabila si profitabila.

Iata cum:

1. Reduceti costurile gradual si acolo unde este necesar

Un manager bine informat ia intotdeauna decizii strategice atunci cand trebuie. In loc sa "taiati in carne vie" in situatie de criza, veti putea identifica din timp pierderile care va afecteaza bugetul general al companiei.

In mod deosebit, in perioadele de criza sunt eliminate costurile considerate neesentiale. Bugetele de HR si marketing sunt printre primele vizate de aceasta decizie. Insa pe termen mediu si lung, aceste taieri de bugete produc mai mult rau decat bine companiei.

Printr-o analiza atenta a evolutiei acestor bugete in softul de contabilitate WizCount, puteti planifica din timp o ajustare graduala a acestor bugete, mai putin drastica decat reducerile masive pe timp de criza.

2. Luati decizii strategice privind activitatea companiei

Volumul de productie trebuie corelat in permanenta cu cererile primite de departamentul de vanzari. Pe timp de criza economica, multe companii ajung sa aiba sume semnificative de bani blocate in stocuri de produse pentru care nu exista o cerere suficienta.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care companiile intra in insolventa pe timp de criza. Insa dumneavoastra puteti evita aceasta situatie, cu ajutorul softului de contabilitate WizCount.

Printr-o analiza comparativa a costurilor de productie si a conturilor de incasari de la clienti, puteti observa din timp discrepantele si ajusta volumul productie.

3. Luati decizii timpurii privind sucursalele cu pierderi

Unul dintre cel mai des utilizate module din solutia software WizCount este analiza istorica a centrelor de profit si costuri - in principal punctele de lucru si sucursalele unui IMM.

Astfel, urmarind evolutia in timp a veniturilor realizate de acestea si cheltuielile necesare pentru mentinerea lor, puteti observa daca este necesara efectuarea unor ajustari pentru a reduce pierderile, mergand pana la inchiderea sucursalelor neprofitabile.

4. Fiti cu un pas in fata crizei

Una dintre caracteristicile cele mai devastatoare ale crizelor economice este ca se instaleaza treptat, insa efectele acestora lovesc in plin companiile cele mai vulnerabile - IMM-urile. Secretul supravietuirii este identificarea timpurie a semnalelor subtile care indica o dereglare a pietei.

Un soft de contabilitate complex cum este WizCount va ofera o capacitate de calcul si analiza computerizate deosebite - practic, in cateva minute puteti avea in fata ochilor o prezentare grafica usor de interpretat a situatiei tuturor conturilor si bugetelor companiei. Practic, toate coloanele uriase de cifre din contabilitate sunt analizate si interpretate, un proces care dumneavoastra v-ar lua cateva zile.

Wizrom Software va ofera mai mult de contabilitate - un consilier financiar competent si mereu gata sa va ajute sa luati decizia corecta. WizCount - aliatul managerilor care fac fata crizei.

#soft contabilitate, #program contabilitate , #Soft contabilitate