Ce este Taxibeet?

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 12:01
1797 citiri
Ce este Taxibeet?

Taxibeet este o aplicatie smartphone revolutionara complet noua pe piata romaneasca, care ajuta utilizatorii sa localizeze taxiurile disponibile aproape de ei si sa cheme soferii la alegerea lor, pe baza unui numar de criterii (inclusiv evaluarea soferului de taxi facuta de alti calatori, rata de raspuns a soferului, producatorul si modelul masinii, fotografia soferului si alte servicii suplimentare daca exista), fara nici un cost suplimentar pentru pasager.

Scopul nostru este sa revolutionam, sa transformam si sa redefinim industria taximetriei. Cum facem asta? Prin crearea unei piete, in care soferii de taxi isi ofera serviciile clientilor.

De ce suntem diferiti de alte aplicatii?

Ceea ce fac majoritatea celorlalte aplicatii este sa centralizeze modul traditional de a gasi un taxi (chemat direct din strada sau prin comanda la dispecerat) intr-o aplicatie care decide ce sofer sa "trimita" in mod automat. Utilizatorii Taxibeet, au posibilitatea sa isi aleaga in functie de preferinta lor, soferul de taxi care sa vina sa ii ridice.

De ce este acest lucru semnificativ?

Exista probleme de siguranta si incredere. Evenimente recente petrecute atat la aeroportul Henry Coanda cat si in capitala au demonstrat acestea.

Acum pasagerii pot ei insisi sa aleaga soferul de taxi care sa vina prin comanda, soferii au un stimulent pentru a primi comanda si pentru optimizarea serviciilor pe care le ofera (sa mentina o masina curata, decenta, sa fie intotdeauna politicos si de ajutor, sa ofere servicii la bord, cum ar fi WiFi, incarcator de telefon, reviste etc) asta si pentru ca pot obtine o evaluare de 5 stele.

Acest cerc virtuos ( soferii buni vor primi evaluari ridicate, ceea ce va duce la mai multi pasageri, conducand in final la si mai multe evaluari ) distinge in mod semnificativ soferii Taxibeet in comparatie cu soferii non-Taxibeet. Taxibeet introduce un mecanism de reputatie- si este pentru prima oara cand soferii de taxi au un astfel de instrument.

Povestea

Daca nu locuiesti in una dintre putinele piete "lustruite" de taxi, cum ar fi Londra sau Munchen, stii ca problema merge dincolo de capacitatea de a gasi un taxi. Nu ai de ales intre soferii de taxi. Soferii nu au nici o reputatie, nu le pasa despre loialitate. Prin urmare, nu le pasa de calitate. Exista probleme de siguranta si de incredere. Acesta e motivul pentru care oamenii din cele mai multe orase, chiar si cele bogate, cum ar fi New York, vad taxiurile ca pe un rau necesar. Companiile de taxi intermediare pot gasi un taxi, dar ele nu rezolva cu adevarat problema.

Taxibeet este o aplicatie care rezolva problema, prin transformarea comenzilor de taxi intr-o piata corespunzatoare.

Acesta functioneaza cu orice flota de taxi si soferi independenti. Functioneaza in orice oras. Te ajuta sa localizezi, sa chemi direct si sa evaluezi soferul. Business-ul nu are nevoie de nici taxa de instalare sau alte extrase din partea clientilor. Luam doar o bucata mica din ceea ce aducem soferilor de taxi.

In esenta, facand comanda de taxi sa se comporte ca o piata, am vazut imbunatatiri dramatice in satisfactia clientilor, veniturile soferilor si calitatea serviciului. La fel ca si un Evaluator de Calatorii, care obliga hotelurile sa-si imbunatateasca serviciile si sa restabileasca increderea in industrie.

Cum functioneaza pentru soferii nostri?

Soferii descarca Aplicatia Taxibeet si se inregistreaza gratuit, au imediat posibilitatea de a raspunde la solicitarilor clientilor.Odata chemati ei pot sa accepte sau sa refuze, in cazul in care accepta, ei vor ridica pasagerii de la locul indicat si ii vor conduce la destinatie.

Sunt platiti la fiecare cursa de catre pasageri, iar la sfarsitul fiecarei luni vor plati o taxa standard catre Taxibeet. Soferii se pot folosi de asemenea de " Harta Zonelor Fierbinti", un instrument care le permite sa monitorizeze cele "mai calde", zone in ceea ce priveste numarul cereri.

Cum functioneaza pentru pasageri

Pasagerii descarca Aplicatia Taxibeet si se inregistreaza gratuit. Odata ce deschid aplicatia, sunt localizati si apare o lista cu toate taxiurile disponibile. Lista include numele soferului, fotografia, numarul masinii, modelul masinii, evaluarea de catre alti pasageri, rata de raspuns a soferului si o lista de caracteristici disponibile la bord (aer conditionat, scaune din piele, incarcator de masina, Wi-fi, animale de companie, TV, plata prin card).

Pasagerul isi alege soferul de taxi in functie de preferintele si nevoile sale si poate chiar sa vada pe telefonul sau mobil, cum se apropie masina. Atunci cand cursa s-a terminat, sunt rugati sa evalueze experienta, ajutand astfel mii de alti pasageri sa aleaga cel mai bun sofer disponibil in orice moment (iar soferii sa isi construiasca reputatia lor intr-un mod profesionist - prin recomandari directe).

Industria de taxi este la nivel global o piata mult mai mare decat ne imaginam. Luati cele mai mari 30 de orase cu o piata pe jumatate acoperita de smartphone-uri, valoarea totala de curse este de 90 miliarde anual. Cine deserveste aceasta piata? Este o retea fragmentata de companiile de taxi locale.O industrie condusa de intermediari,de obicei un serviciu slab, aproape peste tot lipsind increderea clientilor.

Servicii mobile de taxi vor consolida aceasta piata la nivel global. Este, de asemenea, o oportunitate de a schimba fundamental modul in care se obtine un taxi. Exista unele aplicatii concurente. Gasesc un taxi pentru tine, in locul in care te afli. Acelasi proces, acelasi model de business la fel ca societatile de taxi traditionale, doar cu o interfata de mobil. Cred ca lipseste problema reala a taxiurile.

Taxibeet este o aplicatie simpla pe mobil si pe internet, cu suport pentru platforma Android si iOS

Fapte si cifre cheie:

- 2010 fondata in Atena

- 2010 - inregistrata la Londra UK, ca Taxibeat.Ltd

- 2011 - primeste prima finantare din partea Openfund

- mai 2011 are loc lansarea operatiunii

- octombrie 2011 o noua finantare de 250 mii euro

- iulie 2012 are loc lansarea operatiunii in Rio de Janeiro, Brazilia

- o noua runda de finantare (500 mii euro)

- o serie de alte 3 milioane euro pana la sfarsitul anului

#aplicatie taxi, #aplicatie Taxibeet, #taxi app, #aplicatii smartphone , #Software nou