Cum alegi un sistem ERP potrivit nevoilor companiei tale?

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 11:35
1837 citiri

In secolul tehnologiei, companiile isi pot creste eficienta si randamentul proceselor interne si a angajatilor cu ajutorul softurilor informatice. Te intrebi oare de ce solutie software are nevoie compania ta pentru a creste productivitatea: sistem ERP sau soft CRM? Soft TMS (soft transport) sau soft WMS (software logistica)? Soft de salarizare sau soft HR?

Raspunsul la aceste intrebari, de cele mai multe ori, nu le poti gasi de unul singur si ai nevoie de un consultant specializat care sa identifice nevoile organizatiei. Pentru asta, trebuie sa intelegi cu adevarat cum functioneaza toate procesele din cadrul organizatiei tale si pe care dintre acestea vrei sa le automatizezi si sa le cresti randamentul, tinand cont, in acelasi timp si de nevoile angajatilor si ale clientilor.

Un sistem ERP precum WizPro ERP inregistreaza si centralizeaza datele cheie si importante ale business-ului intr-un singur loc, facilitand din efortul si timpul angajatilor atunci cand au nevoie sa gaseasca anumite informatii

Inainte de alegerea unui sistem ERP pentru implementare, tine cont de urmatoarele:

* Sa fie un sistem integrat - sa aiba toate functiile de baza necesare companiei: vanzari, inventar, financiar, servicii salarizare, productie etc.

* Rapoarte usor de generat si usor de personalizat - este foarte important pentru angajati ca softul ERP sa se adapteze nevoilor firmei in materie de rapoarte

* Sa fie usor de utilizat - scopul acestei solutii este de a usura operatiile companiei, nu de a le ingreuna. Intr-adevar, angajatii au nevoie de training pentru a invata cum se opereaza un sistem ERP, dar cu toate acestea, solutia trebuie sa fie usor de inteles si utilizat

* Sa fie flexibil - sistemul ERP ce urmeaza sa fie implementat trebuie sa acopere nevoile firmei atat la momentul actual, cat si in viitor, atunci cand business-ul se va dezvolta. De aceea, este necesar ca functiile softului sa poata fi personalizate.

Indiferent de care sunt obiectivele business-ului, solutiile software precum cele oferite de Wizrom au scopul de a ajuta companiile sa eficientizeze procesele interne, atat din punct de vedere al costurilor de gestionare, cat si din punct de vedere al timpului.

#sistem ERP, #WizPro ERP , #Software nou