Apple, pe locul 1 la vanzarea de calculatoare

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 16:27
3064 citiri
Apple, pe locul 1 la vanzarea de calculatoare
Apple a vandut cele mai multe PC-uri in ultimul trimestru din 2011

Apple a vandut aproape 14,5 milioane de unitati de calculatoare din gama iMac in ultimul trimestru al anului 2011, reusind astfel sa obtina pozitia de top in clasamentul producatorilor de PC-uri.

Clientii sunt inca interesati de achizitii de computere personale, arata un studiu DisplaySearch, citat de engadget.com. Acelasi studiu mai precizeaza ca piata globala a crescut cu 39%.

Apple s-a clasat pe prima pozitie in topul producatorilor de PC-uri care au obtinut cele mai multe vanzari. Giganta companie a lui Steve Jobs este urmat de Lenovo, care a incasat 22,7% din totalul vanzarilor, in timp ce pe locul al treilea s-a aflat HP, cu o cota de 21,4%.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat, in luna octombrie a anului trecut, ca Romania s-a clasat in 2011 pe locul 3 in Europa la cresterea vanzarilor de electronice si IT. Statul roman a fost depasit doar de Slovacia si Rusia.

"Tehnologia informatiei este poate cea in care ar trebui sa ne punem cu totii speranta: sectorul a inregistrat in trimestrul I din 2011 o crestere cu 27%, fiind cea mai buna performanta in economia romaneasca", a afirmat ministrul Valerian Vreme, care a participat, la acea data, la un forum dedicat implementarii tehnologiilor digitale in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple vanzari PC uri, #Apple vanzari crestere, #apple vanzari , #Software PC