Microsoft: Venituri in scadere, profit peste asteptari

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 09:18
1575 citiri
Microsoft: Venituri in scadere, profit peste asteptari
Rezultate financiare Microsoft

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a raportat un profit peste asteptari pentru al doilea trimestru al anului fiscal. Cifrele au fost impulsionate de apetitul consumatorilor din perioada sarbatorilor de iarna pentru Xbox si produsele Kinect.

Veniturile nete ale companiei ale Microsoft au fost de 6,62 miliarde de dolari, pretul unei actiuni ajungand la 78 de centi, comparativ cu veniturile de 6,63 de miliarde de dolari, si un pret de 77 de centi per actiune, inregistrate anul trecut, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei. Analistii se asteptau la scaderea pretului unei actiunii pana la 76 de centi, conform datelor Bloomberg.com.

Afacerile Xbox au crescut semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, mai ales pe segmentul consolelor pentru jocuri si a device-urilor cu senzori Kinect. Acest lucru a dus la la un avans masiv al numarului de utilizatori ai serviciilor online Xbox Live.

Aceste rezultate au compensat, intr-o oarecare masura, pierderile suferite de Microsoft pe segmentul sistemelor de operare Windows pentru consumatori si a PC-urilor. Compania a avut probleme si din cauza inundatiilor de anul trecut din Tailanda care au dus la o criza de componente hard drive.

#rezultate financiare microsoft, #sistem operare windows, #consola joc xbox, #microsoft kinect , #Software PC