5 moduri in care va puteti proteja securitatea datelor utilizand un soft ERP performant

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 16:42
2048 citiri
5 moduri in care va puteti proteja securitatea datelor utilizand un soft ERP performant

Traim in era in care informatia a ajuns sa valoreze mai mult decat aurul. Patentele, secretele comerciale, marcile inregistrate si drepturile de proprietate intelectuala sunt cele mai valoroase active pe care le are o companie, in orice domeniu ar activa. In plus, pe durata activitatii acumulati si numeroase informatii confidentiale despre clienti, pe care legea va obliga sa le protejati.

Stocarea si exploatarea de date a devenit cel mai sensibil aspect in orice companie, iar alegerea unor solutii software adecvate poate face diferenta dintre succes si esec.

Un sistem ERP de top, cum este WizPro ERP de la Wizrom Software, reprezinta garantia ca toate datele confidentiale ale companiei dumneavoastra sunt pastrate in siguranta si utilizate in mod responsabil, numai in scopuri legitime.

Care sunt riscurile utilizarii unui soft ERP neadecvat?

Pierderea, scurgerea sau furtul de date are consecinte catastrofale pentru orice companie, in primul rand prin pierderea bunei reputatii si a increderii clientilor.

Cele mai multe situatii de aceasta natura pornesc de la utilizarea unor instrumente de lucru nesigure sau invechite.

Un soft ERP din vechea generatie poate suferi infiltratii din partea unor persoane neautorizate sau poate avea anomalii in functionare, conducand la stergerea datelor stocate in acesta.

Orice astfel de eveniment poate sa va scoata compania din ritmul normal de lucru zile in sir, iar recuperarea totala a datelor nu este garantata.

Beneficiile unei solutii ERP performante

1. Stocare sigura a datelor in cloud

Noua filozofie la nivel mondial pentru toate companiile care opereaza in domeniul "big data" este de eliminare a dispozitivelor fizice pentru stocarea acestor date.

Scurgerea sau pierderea de date au loc in multe cazuri prin furtul, distrugerea sau pierderea echipamentelor pe care sunt stocate aceste date - computere, dispozitive de stocare optice si USB.

Prin comparatie, WizPro ERP si alte softuri ERP performante stocheaza toate datele companiei si fisierele necesare functionarii in cloud - un serviciu modern si sigur de lucru computerizat.

Serviciile de cloud computing ofera cea mai mare siguranta privind integritatea si securitatea informatiilor.

2. Roluri specifice pentru fiecare utilizator

Accesul la datele confidentiale nu trebuie acordat fara discriminare tuturor angajatilor. Pentru aceasta, in WizPro ERP software sunt definite mai multe nivele de acces pentru utilizatori.

Fiecare angajat care lucreaza in program are un anumit rol atribuit care ii ofera acces numai la informatiile de care are nevoie in activitatea sa.

Aceasta impartire riguroasa in roluri previne numeroase pierderi de informatii, dar si accesul neautorizat, care este la fel de periculos.

3. Acces mobil printr-o aplicatie dedicata

Din ce in ce mai multi angajati si manageri acceseaza solutiile software pentru afaceri de pe telefoane mobile.

Prin utilizarea dispozitivelor personale si a unui browser de internet exista intotdeauna riscul de scurgere a datelor de contact ale utilizatorilor care conduc la acces neautorizat si furt al informatiilor confidentiale.

Ca si alte softuri ERP performante, WizPro ERP dispune de o aplicatie speciala pentru telefoanele mobile si tablete, dezvoltata de aceiasi programatori care au creat si solutia software.

Aceasta aplicatie include cele mai avansate protocoale de securitate pentru ca fiecare utilizator sa poata lucra de la distanta fara riscul compromiterii integritatii datelor.

4. Un sistem integrat pastreaza toate datele in acelasi loc

Riscul pierderii de date apare de multe ori in momentul interfatarii cu alte softuri cand informatiile sunt transferate dintr-o zona de stocare in alta.

De asemenea, lipsa unui soft ERP integrat poate permite unor angajati care nu au un nivel de acces corespunzator sa acceseze date confidentiale si chiar sa le copieze in afara solutiei software.

Cu WizPro ERP, toate informatiile necesare pentru crearea si rularea fluxurilor de lucru sunt stocate in acelasi loc, iar accesul la acestea este limitat la rolurile de utilizator definite.

5. Corectitudinea prelucrarii datelor, garantia securitatii

Calculele, analizele si rapoartele generate de un soft ERP acceseaza si proceseaza date de vanzari, de productie si alte date sensibile ale companiei.

Prelucrarea incorecta poate conduce la coruperea sursei de baza a datelor sau la conflicte intre diverse baze de date.

WizPro ERP de la Wizrom Software combina o putere de calcul avansata cu acuratetea si siguranta datelor stocate. Astfel, compania dumneavoastra va avea intotdeauna bazele de date actualizate si intacte, fara riscul pierderii sau furtului de informatii confidentiale.

#WizPro ERP Wizrom Software , #Software romanesc