Charisma Medical Software, soft medical pentru viitorul Sanatatii din Romania

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 13:28
3842 citiri
Charisma Medical Software, soft medical pentru viitorul Sanatatii din Romania

Lipsa de informatizare, sistemul clasic al foilor de observatie, viteza mica de transmitere a datelor sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania.

Pentru a face fata in mod eficient acestor provocari este nevoie de un soft medical modern, care inglobeaza, intr-o singura baza de date, toate activitatile din sistem, structurate pe unitati medicale: de la spitale, la clinici, cabinete stomatologice, laboratoare de analize etc.

Charisma Medical Software, un soft medical 100% romanesc, realizat de TotalSoft, nu doar ca este o solutie ideala pentru depasirea obstacolelor din domeniul sanitar, cat mai ales o modalitate ce permite pastrarea unei evidente clare asupra costurilor tuturor serviciilor prestate si reducerea volumului de munca neproductiva (precum completarea de foi de observatie, pierderea analizelor de laborator, accesibilitatea redusa la informatii etc.), pentru a se acorda o si mai mare atentie asupra activitatilor care conteaza pentru institutia medicala.

De ce softul medical Charisma Medical Software este o solutie cu adevarat eficienta

Spre deosebire de alte soft-uri medicale, Charisma Medical Software include un motor de raportare puternic ce ajuta la crearea unei imagini unitare asupra activitatii unitatii medicale.

Doar un soft medical integrat, asa cum este Charisma Medical Software, poate contribui la crearea unui mediu medical modern, eficient si productiv, puternic orientat spre satisfactia pacientilor.

Mai mult, acest soft medical creat de TotalSoft este modular si permite integrarea si optimizarea proceselor, a fluxurilor si a activitatilor operationale si financiare specifice spitalelor, clinicilor, farmaciilor, laboratoarelor medicale si cabinetelor stomatologice.

Solutia capteaza si consulta informatiile in mod rapid, prin informatizarea intregului parcurs al unui pacient.

Cu alte cuvinte, acopera toate etapele prin care un pacient trece intr-o unitate medicala, de la programare sau intrarea sa in clinica/camera de garda/cabinet stomatologic, la consultatia primara si diagnosticarea, facturarea, analiza de laborator, consultarea avansata, etapa operatorie, spitalizarea, si se finalizeaza cu externarea sau prescrierea medicatiei.

Un soft medical modern, precum Charisma Medical Software rezolva mai multe probleme:

1. Informatizarea sistemului de sanatate - care are un impact urias asupra pacientilor, a actului medical si asupra costurilor operationale interne. Mai mult, prin lipsa unui soft medical modern si informatizat, viteza de transmitere a datelor este mica, pot exista pierderi ale analizelor de laborator, repetari nejustificate ale unora dintre ele etc.

Charisma Medical Software este un soft medical perfect adaptat constrangerilor bugetare ale sistemului sanitar din Romania, este conform cerintelor DRG si raportarii SIUI, care va permite evidentierea costurilor unitare, per pacient, per sectie, per medic sau per orice alta entitate medicala si se va interfata cu aparatele medicale.

Insa beneficiile acestui soft medical modern nu se opresc aici: ai acces direct la informatii, mecanisme complexe de raportare si audit in timp real, productivitate sporita a muncii depuse, controlul si alocarea optima a resurselor.

2. Reducerea timpului de eliberare a analizelor medicale - in doar 2 ore, pacientii pot avea rezultatele investigatiilor de urgenta.

3. Automatizarea activitatii de laborator - SIUI, financiar, programari, rezultate, raportari, relatie cu colaboratori si parteneri.

4. Implementarea de instrumente Business Intelligence in sectorul medical - care contribuie la reducerea costurilor. Altfel spus, sunt instrumente de business care au un impact strategic direct asupra managerilor care isi doresc intelegerea proceselor si a oportunitatilor din cadrul organizatiilor pe care le conduc si renunta la abordarea "pixul si hartia".

5. Cuprinde module specializate de stomatologie, recuperare fizica si reteta electronica. Pe scurt, iata cateva beneficii:

Modulul de Stomatologie completeaza solutia Charisma Medical Software, oferind o serie de functionalitati specifice ce se adreseaza fluxurile de lucru si proceselor desfasurate in cadrul acestora.

Modul de Recuperare ofera posibilitatea programarii automate a pacientilor pentru efectuarea procedurilor medicale, in functie de programul bazei de tratament, prin integrarea modulului cu raportarile catre Casa de Asigurari de Sanatate.

#Charisma Medical Software, #software spital, #software sanatate , #Software romanesc