Innovation Labs 2019 si-a desemnat castigatorii in cadrul Demo Day

Marti, 21 Mai 2019, ora 14:17
2875 citiri
Innovation Labs 2019 si-a desemnat castigatorii in cadrul Demo Day

Innovation Labs 2019, programul de accelerare pentru tinerii pasionati de tehnologii creative si antreprenoriat, si-a desemnat castigatorii in cadrul evenimentului Demo Day, desfasurat luni seara la Teatrul National Bucuresti, Sala Studio. Evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Demo Day i-a avut gazde pe Vladimir Oane, antreprenor si Presedintele Boardului Tech Lounge, si pe Magda Ropotan, co-fondator Design Thinking Society si membru al Boardului Tech Lounge.

Not This Time Pal, CNEO, Heimdall, Trusty Camera si Knosis.ai sunt echipele care au convins juriul si publicul cu produsele lor, castigand premiile "Best Pitch", "Best Product", "Best Business", "Startup of the Year" si "Scaleup of the Year".

Pe parcursul programului, echipele participante s-au bucurat de sprijinul partenerilor principali ai Innovation Labs: Orange, Carrefour, BRD - Groupe Societe Generale, OMV Petrom si Medicover Romania, precum si de sprijinul Romanian-American Foundation, in calitate de partener strategic.

Innovation Labs este un program de accelerare si mentorat ancorat in 11 universitati de prestigiu din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara si, incepand cu anul acesta, Tel Aviv, si anume: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara si Institutul de Tehnologie Technion din Israel.

Acest parteneriat academic adauga dimensiunea dezvoltarii de produs educatiei din domeniul IT&C, pentru care Romania deja se bucura de recunoastere globala.

In martie 2019, peste 480 de tineri s-au inscris in cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfasurate la nivel national, propunand peste 160 de idei de produse digitale.

In Hackathoane au intrat 111 echipe, dezvoltandu-si ideile in prototipuri alaturi de mentori, pe parcursul a 24 de ore de foc. Efortul tinerilor a fost recompensat, astfel incat cele mai convingatoare 70 de echipe au trecut in a doua etapa a programului Innovation Labs - perioada de mentorat si dezvoltare a unui produs care sa combine excelenta tehnica cu orientarea catre nevoile reale ale utilizatorilor.

Pe parcursul desfasurarii programului, pana la Demo Day, echipele au participat saptamanal la workshop-uri si intalniri cu mentorii, experti in domeniul tehnologiei si antreprenori de top, lucrand la construirea si rafinarea prototipurilor.

In fiecare dintre cele cinci centre nationale Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat si in urma carora au fost alese prototipurile minim viabile care s-au calificat in semifinalele Demo Day 2019 de la Bucuresti.

Astfel, pe 20 mai au urcat pe scena 18 echipe dintre cele 70 care au fost selectate in programul de mentorat. Dupa o prima runda de demonstratii tehnice si prezentari de produs, desfasurate in cadrul semifinalelor nationale de duminica, 18 echipe au intrat in competitia finala Demo Day, captivand juriul si publicul cu inovatiile lor.

Premiul "Best Pitch Prize", acordat de Mihai Rotaru, antreprenor si absolvent al Innovation Labs, a fost decernat echipei Not This Time Pal, un produs care ofera o extensie a browser-ului Chrome, ce permite utilizatorilor sa identifice cel mai bun pret pentru produsele pe care le cauta.

Premiul "Best Product Award", decernat de catre Sorin Paslaru, redactor sef la Ziarul Financiar, a revenit echipei CNEO, care propune un produs ce deriva din imbinarea aplicatiilor software de invatare automata cu senzori medicali, ceea ce permite realizarea de la distanta a programelor de preventie, curative sau de recuperare.

Premiul "Best Business Award", inmanat de David Saranga, Ambasadorul Israelului in Romania, a fost oferit echipei Heimdall, care a dezvoltat un produs care imbunatateste monitorizarea consumului electric printr-o solutie hardware, pe baza unui algoritm de Machine Learning, ce identifica si optimizeaza amprentele digitale si obisnuintele de consum, atat pentru distribuitori, cat si pentru consumatori.

Premiul "Startup of the Year Award", inmanat de catre Mihnea Costoiu, Rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a revenit echipei Trusty Camera, care a creat o solutie ce ofera jurnalistilor, expertilor, dar si persoanelor care primesc fotografii (prin social media, magazine online, social discovery sau alte canale) posibilitatea de a verifica autenticitatea imaginii.

Premiul "Scaleup of the Year Award", oferit de catre Roxana Vitan, Presedinte al Fundatiei Romano-Americane, a revenit echipei Knosis.ai, care a prezentat o solutie facila de obtinere a bazelor de date pentru Machine Learning, implicand categorii sociale diverse. Knosis permite generarea unor date echivalente prin randarea unor obiective in VR si codarea umana a datelor printr-o platforma ce aloca eficient sarcinile catre operatori din categorii sociale diverse.

De asemenea, partenerii programului au oferit premii echipelor pe care le-au apreciat cel mai mult pe parcursul celor trei luni de mentorat.

Premiul oferit de catre Orange a constat in includerea echipei IntelScale, un produs care ofera posibilitatea companiilor sa isi reduca riscul de aparitie a unor atacuri cibernetice, in programul de accelerare Orange Fab pentru solutia lor inovativa in domeniul Securitatii Cibernetice. Orange a oferit, de asemenea, o mentiune speciala echipei BeOnTime, pentru solutia in domeniul Smart City, ce imbunatateste timpul de asteptare, fluxul pasagerilor si calitatea calatoriilor in transportul in comun.

Premiul oferit de catre Carrefour Romania, constand in sesiuni de lucru alaturi de echipele de inovatie si tehnologii digitale ale companiei pentru dezvoltarea produsului si testarea ideii pe piata, dar si in oportunitatea de a-si prezenta produsul in fata boardului Carrefour Romania, a mers la echipa Syncrobots. Solutia echipei este un robot de curatenie automatizata in fabrici si in alte spatii de productie, optimizand costurile, riscurile de accident si acuratetea igienei in spatiile industriale.

Premiul oferit de catre BRD - Groupe Societe Generale, constand in acomodarea echipei castigatoare in Hub-ul Digital BRD din Bucuresti pentru a lucra alaturi de specialistii BRD in produse digitale, dar si alaturi de mentorii companiei din programul Innovation Labs, a mers la echipa FRANC, care a creat un asistent financiar inteligent, accesibil in aplicatiile de messaging, care odata inregistrat si conectat la bancile la care utilizatorul are conturi deschise, Franc va analiza comportamentul financiar al acestuia si ii va oferi recomandari si statistici personalizate.

OMV Petrom a premiat echipa EKT, care optimizeaza bucatariile din benzinariile high-end, digitalizand informatiile privind ingredientele, stocurile si procesele, sustinand performanta si motivatia atat pentru personalul recent angajat, cat si pentru angajatii cu experienta. OMV Petrom ofera intregii echipe posibilitatea de a participa la evenimentul Techsylvania, in perioada 8-11 iunie, la Cluj-Napoca.

Premiul din partea Medicover Romania a fost acordat echipei Visionary, care a creat o aplicatie digitala ce permite diagnosticarea deficientelor de vedere in randul copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani prin utilizarea unor elemente de gamificare, care este invitata la o prezentare de produs in fata boardului executiv al companiei din Polonia.

Premiul special a fost acordat echipei Medcal, care propune o aplicatie digitala ce optimizeaza modul de organizare al activitatii in cadrul institutiilor medicale, careia Medicover ii ofera sprijin pentru a-si dezvolta produsul in cadrul clinicilor din retea. In plus, ambele echipe sunt invitate de catre Medicover in cadrul evenimentului Techsylvania.

Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs: "Demo Day are, pentru mine, un optimism contagios. Suntem in al saptelea an de crestere a comunitatii Innovation Labs, de implicare a tinerilor in dezvoltarea produselor si infrastructurilor viitorului in mediul viral al Universitatilor, energizati si inspirati de mentori si parteneri. Demo Day nu este o finalizare, ci un 'punct si de la capat', un moment de redefinire pentru echipele programului. Innovation Labs merge mai departe de aceasta seara, prin echipele care isi vor continua dezvoltarea prototipurilor cu sprijinul programului, precum si prin tinerii atrasi de experienta dezvoltarii de produs si antreprenoriatului tehnic, pe care ii asteptam in editiile urmatoare. Felicitari tuturor echipelor care au ajuns pe scena in aceasta editie, demonstrandu-si puterea de a fi impreuna in aventura unui start-up si de a-si transforma ideile in solutii tangibile!"

Parteneri si sustinatori Innovation Labs

Innovation Labs 2019 este un program organizat de Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociatia Calemis, EduHub si Rosenc, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Societe Generale, OMV Petrom si Medicover, precum si The Romanian-American Foundation in calitate de partener strategic, cu participarea Ambasadei Israelului in Romania, cu sustinerea Renault, Adobe, Fitbit, NXP, PSS Prosoft Solutions, BearingPoint, IXIA (a Keysight Business), ORTEC, Microsoft, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER), Arobs in Cluj-Napoca, Safe Fleet, Restart Energy, imobiliare.ro si eucemananc.ro in Timisoara, impreuna cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara, dar si Institutul de Tehnologie Techion din Israel.

#Innovation Labs 2019, #Demo Day , #Software romanesc