Lantul slabiciunilor in afaceri: gestionarea corecta a punctelor de lucru

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 16:25
2168 citiri
Lantul slabiciunilor in afaceri: gestionarea corecta a punctelor de lucru

O vorba din batrani spune ca buturuga mica rastoarna carul mare. Ca manager, probabil ca ati vazut deja acest proverb in practica, urmarind falimente spectaculoase pornite de la o decizie eronata care a angrenat toate componentele business-ului.

Lantul slabiciunilor in afaceri este unul delicat, chiar pentru un IMM. In lipsa unei coordonari precise a activitatii, mai ales daca firma dumneavoastra are mai multe puncte de lucru, o mica veriga slaba poate afecta intreaga structura.

Extinderea companiei in mai multe locatii - beneficii si riscuri pe masura

Faptul ca produsele si serviciile dumneavoastra sunt apreciate de clienti este un lucru imbucurator. Este normal sa fiti entuziast si sa planificati extinderea firmei prin mai multe puncte de lucru in tot orasul si in restul tarii.

Insa din acest moment va trebui sa aveti un instrument de business puternic, cum este softul de contabilitate WizCount, pentru a putea urmari cu atentie evolutia indicatorilor financiari ai fiecarui punct de lucru.

Intrucat nu puteti fi prezent tot timpul in fiecare locatie, este posibil sa nu observati din timp daca unele acumuleaza pierderi.

Urmarirea rezultatului anual general al companiei nu este suficienta: acesta ar putea fi sustinut doar de activitatea catorva puncte de lucru de succes.

Cateva sfaturi cu privire la monitorizarea corecta a punctelor de lucru

1. Identificati cauzele rezultatelor celor mai bune si ale celor mai slabe

Daca modelul de afaceri pe care il aplicati tuturor punctelor de lucru este identic, rezultatele financiare ar trebui sa se incadreze intre anumiti parametri similari.

Devierile pozitive sau negative de la acesti parametri pot fi observati cu usurinta in programul de contabilitate WizCount si trebuie sa va atraga atentia.

Ce factori au generat rezultatele foarte bune ale unui punct de lucru? Pot fi ei aplicati tuturor celorlalte puncte de lucru pentru a spori profiturile? Similar, de ce un anumit punct de lucru are performante slabe?

2. Pierderi istorice sau doar un sezon de vanzari mai slab?

De cat timp au loc performantele slabe ale unui anumit punct de lucru? A fost vorba de o situatie speciala (lipsa personal suficient, dificultati in aprovizionare) sau acel punct de lucru a avut mereu un profit scazut? Extragerea istoricului raportarilor financiare ale punctului de lucru va va oferi o imagine clara asupra situatiei.

Programul de contabilitate WizCount va ofera pe loc toate informatiile de care aveti nevoie, prin accesarea rapida a functiei de generare rapoarte. Astfel, veti putea incepe sa conturati un plan adecvat pentru remedierea situatiei.

3. Solutia se poate afla deja in activitatea altor puncte de lucru

Prin monitorizarea atenta a activitatii tuturor punctelor de lucru, ati putea identifica o solutie simpla si ingenioasa la o problema de afaceri a intregii firme.

Un manager de punct de lucru cu talent si initiativa poate crea, fara sa isi dea seama, un flux al activitatii mai eficient, o metoda de inventariere cu erori mai putine sau o alta inovatie de care pot beneficia toate celelalte puncte de lucru.

Aceste solutii pot fi semnalate de rezultatele financiare raportate si inregistrate in softul de contabilitate WizCount. Orice imbunatatire sensibila a indicatorilor financiari va va convinge sa investigati cauza acestora.

4. Deciziile dificile vor fi sustinute de argumente pertinente

Inchiderea unui punct de lucru este o decizie dificila, o infrangere. Dar spiritul antreprenorial va spune ca nu se justifica mentinerea acestuia in conditiile unor rezultate financiare slabe ce se intind pe mai multe exercitii financiare.

Avand in fata rapoartele si concluziile analizelor financiare si scenariilor realizate de softul de contabilitate WizCount, aceasta decizie grea va fi mai usor de luat. Aceste informatii corecte va vor oferi siguranta ca prin eliminarea unei verigi slabe, lantul afacerii dumneavoastra devine mai puternic.

5. O noua renastere? Scenariile financiare va incurajeaza sa sperati

In unele cazuri, analizele comparative, scenariile cu diferite variabile financiare va vor indica modul in care puteti salva un punct de lucru, transformandu-l intr-unul profitabil. Aceste calcule complexe si laborioase v-ar lua foarte mult timp, daca le-ati realiza personal.

Cu ajutorul unui program de contabilitate modern si puternic cum este WizCount, acestea vor fi gata in cateva minute, lasandu-va tot timpul necesar pentru a planifica ce aveti de facut in continuare.

WizCount, dezvoltat de WizRom Software, va ofera mai mult decat contabilitate - un instrument financiar complex, precis si eficient pentru ca munca dumneavoastra sa devina mai usoara si mai productiva.

#program contabilitate WizCount, #soft contabilitate Wizrom , #Software romanesc