Tehnologia blockchain creata de firma unui roman a fost utilizata in cadrul celui mai mare exercitiu medical NATO din istorie

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 16:41
3638 citiri
Tehnologia blockchain creata de firma unui roman a fost utilizata in cadrul celui mai mare exercitiu medical NATO din istorie
Foto: Sebastian Cochinescu

SupplyBlockchain, companie creata de romanul Sebastian Cochinescu in SUA, a furnizat serviciile sale software in cadrul exercitiului "Vigorous Warrior 19", care a fost organizat la inceputul lunii aprilie in Romania, de catre Centrul de Excelenta Militara Medicala al NATO si Ministerul Apararii Nationale (MApN).

"Vigorous Warrior 19" s-a desfasurat la Baza Militara Cincu in perioada 1 - 15 aprilie si a fost cel mai mare exercitiu medical militar din istoria NATO, anul acesta fiind prezenti peste 2.500 de participanti din 39 de tari. In cadrul exercitiului au fost simulate peste 1.000 de scenarii in care este necesara interventia echipajelor medicale din structurile militare NATO.

Acesta a fost unul din primele proiecte la nivel mondial in care structurile militare NATO au folosit tehnologia blockchain prin solutiile oferite de SupplyBlockchain.

"A fost o onoare sa punem la dispozitia Armatei Romane si a Centrului de Excelenta Militara Medicala NATO solutia noastra adresata structurilor militare si de securitate nationala, mai ales ca suntem printre primele proiecte la nivel mondial in care tehnologia blockchain este folosita intr-un context militar. Succesul acestui proiect se datoreaza atat deschiderii spre inovatie a factorilor competenti din cadrul MApN, cat si operativitatii personalului militar de pe teren, implicat in acest exercitiu de proportii", declara Sebastian Cochinescu, CEO al companiei SupplyBlockchain.

In luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apararii, castigand premiul sectiunii "Creativitate pentru Securitate" cu proiectul SupplyBlockchain in cadrul PatriotFest - concurs organizat de MApN, MAI, SPP, STS, SRI si New Strategy Center.

Solutiile SupplyBlockchain pot fi folosite de companiile farmaceutice pentru a urmari trasabilitatea produselor lor, reducand in acest fel pierderile. De asemenea, platforma SupplyBlockchain poate fi utilizata atat pentru asigurarea transparentei in cazul campaniilor umanitare, cat si pentru monitorizarea provenientei produselor din industria alimentara.

Compania SupplyBlockchain, Inc. a fost infiintata in anul 2018, in SUA, si are in portofoliu clienti din industriile de transport, logistica si distributie de marfa.

Inca de anul trecut, companiile care au decis sa devina clienti ai SupplyBlockchain si-au redus substantial pierderile prin folosirea acestui sistem inovator.

Anul acesta, compania isi va continua extinderea portofoliului de clienti si in Statele Unite, pe o piata in care pierderile firmelor sunt exponential mai mari.

#SupplyBlockchain NATO, #tehnologie blockchain armata , #Software romanesc