Microsoft a prezentat Windows 10

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 13:39
1874 citiri
Microsoft a prezentat Windows 10
Foto: mybroadband.co.za

Microsoft a prezent detaliile sistemului de operare Windows 10, printre care se numara un nou motor de cautare si un instrument digital de cautare cu comanda vocala, precum si un prototip al unor ochelari holografici, relateaza Bloomberg.

Motorul de cautare, prezentat sub numele de Spartan, este construit pentru a fi mai rapid decat browserul Internet Explorer, pe care Microsoft il ofera in prezent utilizatorilor de calculatoare. Mai mult decat atat, noul motor de cautare va fi compatibil si cu tablete, si cu smartphone-uri, nu doar cu PC-uri.

"Odata cu Spartan, vom avea o experienta moderna de cautare pe internet, care are caracteristile pe care utilizatorii le apreciaza la FireFox si Chrome", a afirmat Wes Miller, analist al serviciului Directions on Microsoft.

Companiile vor putea folosi, totusi, si browserul Internet Explorer, reprezentantii Microsoft luand in considerare posibilitatea de a pastra ambele motoare de cautare pe sistemul de operare Windows 10.

Alta noutate a versiunii 10 a sistemului de operare Windows pentru calculatoare este Cortana, un asistent digital cu comanda vocala, disponibil in prezent doar pe sistemul Windows Phone rulat pe smartphone-uri.

Windows 10, care va fi disponibil pentru clienti incepand cu acest an, va fi gratuit pentru utilizatorii versiunilor 7 si 8.1 si ai sistemului Windows Phone.

De asemenea, Microsoft a prezentat ochelarii "HoloLens", care genereaza holograme, si care vor ajunge pe piata pana la finalul acestui an, incercand astfel sa tina pasul cu competitorii Google si Facebook, care investesc pentru a crea dispozitive pentru realitatea virtuala.

Microsoft s-a confruntat cu dificultati in ultimii ani, pe fondul scaderii importantei calculatoarelor in randul clientilor. De asemenea, compania americana nu a reusit sa produca un sistem de operare pentru tablete si smartphone-uri care sa concureze cu cele oferite de Apple si Google.

Sistemele Windows au fost instalate doar pe 11% dintre echipamentele livrate in anul 2014, in conditiile in care calculatoarele au reprezentat doar 10% din totalul dispozitivelor vandute anul trecut, potrivit firmei Sanford C. Bernstein & Co.

#Microsoft detalii sistem Windows 10, #ochelarii holografici HoloLens , #Stiri Software