Microsoft spune adio celui mai mare targ de tehnologie din lume

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 08:05
1604 citiri
Microsoft spune adio celui mai mare targ de tehnologie din lume

Compania Microsoft a anuntat ca nu va mai avea o prezenta majora in cadrul celui mai mare targ de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES). Editia CES 2012 va incepe peste doua saptamani, iar dupa aceasta editie Microsoft renunta la celebrele keynotes.

Momentele de deschidere ale CES sunt rezervate, de obicei, celor mai mari companii din lume din domeniul IT&C, precum Microsoft si Apple.

Microsoft a surprins prin decizia sa, mai ales ca participarea sa la CES are o istorie de 20 de ani.

"Am decis ca in luna ianuarie sa avem ultimul discurs de deschidere in cadrul CES. Vom continua sa participam la CES, un loc bun pentru a ne intalni cu partenerii si clientii, dar nu vom mai avea discurs si nici stand", a declarat intr-un scurt articol pe blog Frank X. Shaw, vicepresedinte de comunicare in cadrul Microsoft.

In ultimii ani, Microsoft a avut in cadrul CES mai multe standuri si un cort urias, unde gazduia evenimente, intalniri si demonstratii ale produselor. Mashable noteaza nu e clar daca in editia 2013 Microsoft va mai construi corturi in cadrul CES.

Discursurile de deschidere sunt cele mai asteptate si anticipate momente din cadrul CES.

In editia 2012, la discursurile CES vor lua cuvantul reprezentanti de top din companii precum Microsoft, Qualcomm, Daimler AG, Intel Corporation, Xerox, Verizon, Ford Motor Company, Ericsson sau YouTube.

Prima editie CES a avut loc in iunie 1967 la New York. Evenimentul a inregistrat atunci 17.500 de vizitatori si 100 de expozanti. Discursul de deschidere a fost sustinut de catre directorul Motorola, Bob Galvin. In perioada 1978-1994, CES a fost organizat de doua ori pe an: o data in ianuarie, in Las Vegas, cunoscut sub denumirea de Winter Consumer Electronic Show (WCES) si inca o data in iunie, la Chicago, cunoscut ca Summer Consumer Electronic Show (SCES).

In 1998, formatul CES a fost schimbat, targul fiind organizat o data pe an.

Lansari notabile in cadrul CES

- Blu-ray disc, 2004;

- HD DVD, 2004;

- Xbox, 2001;

- Digital Video Recorder (DVR), 1999;

- HDTV, 1998;

- Digital Versatil Disc (DVD), 1996;

- Tetris, 1998;

- Sistemul Nintendo, 1985;

- Computerul Amiga, 1984;

- Commodore 64, 1982;

- Compact Disc-ul (CD), 1981;

#consumer electronic show, #ces, #microsoft renunta la ces , #Stiri Software