Romania, in categoria tarilor cu risc de intarzierea platilor. Cum pot fi reduse intarzierile

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 15:02
1312 citiri
Romania, in categoria tarilor cu risc de intarzierea platilor. Cum pot fi reduse intarzierile
Romania este in categoria tarilor cu cel mai mare risc de intarziere a platilor

Companiile care lucreaza cu credit comercial, respectiv plata la termen a produselor sau serviciilor livrate, si care ajung sa aiba probleme la incasare, isi pot imbunatati fluxul de numerar prin reducerea duratei medii de intarziere la plata. O aplicatie de automatizare a proceselor de business, dezvoltata de Wizrom Software, permite reducerea in medie cu 37% a intirzierilor la plata.

"Experienta ne-a demonstrat ca automatizarea anumitor procese si elimitarea riscului de eroare umana genereaza o imbunatatire a ratei de recuperare a platilor. Am calculat pe baza termenelor medii de plata si a perioadei medii de intarziere, inainte si dupa implementare, ca aplicatia noastra genereaza o reducere cu 37% a intarzierilor la plata", a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software, compania cu cel mai mare numar de implementari ERP.

Romania, in categoria tarilor cu cel mai mare risc de intarziere a platilor

Potrivit Indexului European de Plati, Romania este in categoria tarilor cu cel mai mare risc de intarziere a platilor, respectiv o intarziere medie de 182 de zile, in 2012, fiind vorba de intarzieri la plata peste termenul stipulat in contract sau facturi.

Avand in vedere aceasta realitate, Wizrom a introdus in ultima versiune a solutiei de ERP WizPro un modul de Business Process Management (BPM) care automatizeaza multe dintre procedurile de facturare si recuperare a platilor.

Printre aceste automatizari se numara transmiterea automata a facturilor, lansarea de avertismente la apropierea scadentei, alerte de depasire a scadentei, emiterea si trimiterea de scrisori catre clienti, respectiv lansarea de sarcini de recuperare a debitelor pentru echipele de vanzari si financiara.

O alta functionalitate a BPM ajuta utilizatorul ca, odata semnalat un client rau-platnic, aplicatia emite alerte de blocare a serviciilor de prestat / produselor de livrat catre clientul cu intarzieri. In functie de istoricul de plata al unui client, BPM poate calcula automat limite de credit comercial - valoarea maxima a produselor/serviciilor ce pot fi livrate pentru o anumita suma data.

#solutie software, #solutie wizrom, #intarziere plati, #romania plati , #Stiri Software