TotalSoft, principalul furnizor de solutii de administrare a resurselor firmei pentru al patrulea an consecutiv

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 13:31
1889 citiri
TotalSoft, principalul furnizor de solutii de administrare a resurselor firmei pentru al patrulea an consecutiv
Charisma ERP este implementata la peste 1000 de companii naţionale şi 80 de grupuri multinaţionale,

TotalSoft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al patrulea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii de tip ERP (solutii software de administrare a resurelor intreprinderii) din Romania, conform studiului "ERP Romania 2013. Analysis and trends of the ERP software products and related services" publicat pe 28 octombrie de compania de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).

Pe o piata in crestere cu doar 4%, TotalSoft isi mentine cota de 16% si domina practic cele 3 verticale de business care reprezinta mediul privat in cadrul studiului.

"Cererea pentru solutii ERP in Romania a dezamagit, din nou, in 2012. Cresterea a fost modesta, mai ales in contextul unor volume extrem de mici raportate la economia Romaniei si la populatie. In acelasi timp, este de remarcat tendinta de concentrare la varful piramidei vendorilor, cei mai mari reusind, cu mici exceptii, sa castige cota de piata si, de multe ori, chiar sa genereze piata printr-un marketing focusat si o abordare extrem de pragmatica a clientilor cu potential si nevoi de business", a spus Eugen Schwab Chesaru, Managing Director, PAC Romania.

TotalSoft, o crestere de 23% pe licente

TotalSoft a ocupat pentru al patrulea an consecutiv locul unu in retail si distributie si se afla pentru al treilea an in fruntea furnizorilor de ERP cu solutii pentru domeniul serviciilor. De altfel, in domeniul serviciilor, considerat unul dintre segmentele cu cea mai accelerata evolutie in ultimii doi ani, TotalSoft inregistreaza o crestere de 23% pe licente, fiind si singurul furnizor din top aflat pe trend ascendent.

Si in verticala de productie, TotalSoft a inregistrat o crestere de 23% pe parte de licente, cea mai mare din acest segment, urcand pe locul 2.

TotalSoft, afaceri de 23 milioane euro, in 2012

TotalSoft a avut anul trecut o cifra de afaceri de 22,8 milioane euro, din care peste 18 milioane euro au fost obtnute din furnizarea de solutii de tip ERP.

Veniturile provenite din furnizarea Charisma se impart in licente, reprezentand 36%, si furnizarea de servicii de implementare, mentenanta si suport tehnic, reprezentand 64%. Surclasarea funizorilor de solutii software ERP mult mai titrate pe plan mondial se dovedeste a fi o strategie clara a companiei romanesti, in special in zona privata unde expertiza, referintele si numarul mare de implementari reprezinta un atu extrem de important.

"Reconfirmarea pozitiei de lider al pietei ERP romanesti ne onoreaza si consider ca este cea mai clara dovada a validitatii produsului nostru in mediul local si international, atestand totodata valoarea echipei TotalSoft. Rezultatele acestei analize demonstreaza inca o data ca strategia noastra de investitie in produs, de aliniere la cele mai noi tehnologii din lume si de adaptare continua la nevoile de afaceri actuale este corecta", a adaugat Liviu Dan Dragan, CEO TotalSoft.

Piata ERP, crestere estimata la 7% in 2014

Pentru urmatorul an se asteapta o crestere de aproape 7% a pietei de ERP, unul dintre argumentele principale fiind dezghetarea proiectelor IT pe fonduri europene, estimate de PAC la 65 milioane euro.

Pe termen mediu si lung, respectiv 2020, PAC apreciaza ca nevoile in continua schimbare ale pietei vor determina o crestere a acesteia pana la 3-400 milioane euro.

Principalii factori care vor influenta aceasta evolutie vor fi adaptarea administratiei publice la cerintele europene, reorganizarea producatorilor de energie, cresterea cererilor companiilor straine de a lucra cu parteneri de business cu solutii software aliniate, precum si deschiderea managementului local catre sisteme ERP care sa ofere un control financiar si o transparenta mult mai buna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#solutii ERP, #Charisma ERP, #TotalSoft solutii, #studiu it , #Stiri Software