Firefox a ramas cel mai vulnerabil browser

Luni, 17 Martie 2014, ora 16:50
1499 citiri
Firefox a ramas cel mai vulnerabil browser
Sursa foto: ExtremeTech

Mozilla Firefox a dovedit, inca o data, ca este cel mai nesigur browser, in cadrul Pwn2Own, evenimentul anual al hackerilor care se desfasoara la Vancouver.

Cele patru browsere importante din piata - Chrome, Internet Explorer, Firefox si Safari - au fost supuse "atacurilor" pentru premiii care au totalizat 850.000 dolari, conform ExtremeTech.

Dintre acestea, Firefox a fost, de departe, cel mai putin securizat browser, fiind identificate nu mai putin de patru vulnerabilitati "zero-day".

Aceste vulnerabilitati, in cazul in care ar fi exploatate in realitate, ar permite unui hacker sa faca aproape orice cu computerul utilizatorului, daca acesta ar vizita un site infectat special.

In timp ce browserul Chrome al celor de la Google nu a putut fi "spart" de hackeri in 2009, 2010 si 2011, singurul an care Firefox a facut fata atacurilor a fost 2011.

Securitatea mai slaba a Firefox este, in general, atribuita lipsei unei anumite functii, sandbox, un firewall care pastreaza programul separat de sistemul. Teoretic, "sandbox" previne rularea altor programe prin browser.

Chrome, Safari si versiunile mai noi ale Internet Explorer au un sandbox, in timp ce Firefox nu are asa ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#firefox securitate, #browser securitate , #Virusi PC