Virusul Flame are acelasi limbaj de programare ca si Angry Birds

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 10:44
2176 citiri
Virusul Flame are acelasi limbaj de programare ca si Angry Birds

Flame, despre care unii experti sustin ca ar fi cel mai puternic virus informatic de pana acum si care a provocat haos in retelele de calculatoare in Orientul Mijlociu si in cateva retele iraniene, are legatura directa cu popularul joc Angry Birds, transmite Fox News.

Potrivit unor experti militari americani, ambele sunt scrise in limbajul de programare LUA.

Expertii citati de Fox News subliniaza complexitatea structurii virusului Flame, care contine 250 de linii de cod, scrise in LUA - un limbaj de programare popular folosit de programatori datorita simplitatii sale.

"Persoanele care au scris acest cod daunator au recurs la o modalitate ingenioasa - nu au folosit parti integrante din arsenalul oricarui hacker, ceea ce face dificila detectarea sa", a explicat Cedric Leighton, fost ofiter de informatii in armata aeriana americana.

Roel Schouwenberg, cercetator principal in securitatea calculatoarelor la Kaspersky Lab, care a si descoperit noul virus, sustine ca Flame este de 20 de ori mai puternic decat Stuxnet si contine 100 de ori mai multe fragmente care il identifica drept un virus conceput pentru spionajul cibernetic.

Flame poate colecta fisiere cu date, poate seta de la distanta, deschide microfonul calculatorului pentru inregistrarea conversatiilor. Mai poate sa efectueze capturi de pe ecranul computerului, sa includa Bluetooth, sa se conecteze instantaneu la chat si multe altele.

Astfel, Flame ar putea deveni al treilea cel mai periculos virus din lume, detectat dupa descoperirea Stuxnet, care a pricinuit pagube grave programului nuclear iranian in 2010 si "varul" virusului Duqu, numit dupa personajul negativ din Razboiul stelelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virus Flame Angry Birds, #virus Flame sistem programare , #Virusi PC