ANAF nu va mai emite somatii pentru creantele fiscale mai mici de 10 lei

Vineri, 27 August 2010, ora 14:46
1464 citiri
ANAF nu va mai emite somatii pentru creantele fiscale mai mici de 10 lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat vineri ca de la data de 12 august a intrat in vigoare ordinul prin care creantele fiscale restante mai mici de 10 lei, aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, se scad din evidentele fiscale in primele 7 zile ale anului urmator, informeaza NewsIn.

Astfel, ANAF considera ca va reduce semnificativ costurile de administrare prin masurile de stergere a creantelor fiscale restante mai mici de 10 lei.

"In urma analizei costurilor de trimitere a somatiilor catre datornici am constat ca in multe cazuri valoarea de recuperat era mai mica sau apropiata de valoarea de cost a procedurii de emitere si transmitere a unei somatii, de circa 4 lei, aceste cheltuieli inutile fiind efectuate de cativa ani incoace. Odata cu aplicarea dispozitiilor acestui ordin vom realiza economii semnificative la bugetul institutiei", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

In primul semestru, ANAF a emis peste 4,8 milioane de somatii pentru creante ce insumeaza 14,18 miliarde de lei.

Numarul somatiilor a crescut cu 26,4% fata de perioada similara a anului 2009, in timp ce valoarea totala a creantelor corespunzatoare somatiilor emise a scazut cu 42,9%.

In urma somatiilor transmise in primul semestru din 2010 s-au incasat 3,8 miliarde de lei, respectiv 26,8% din totalul creantelor supuse executarii.

Gradul de colectare a obligatiilor restante a crescut comparativ cu anul 2009, cand valoarea incasarilor reprezenta 21,3% din totalul creantelor supuse executarii.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#anaf creante somatii , #stiri Sorin Blejnar