ANAF: Statul a incasat anul trecut 1,3 miliarde lei din impozitul minim

Marti, 02 Martie 2010, ora 14:38
1392 citiri
ANAF: Statul a incasat anul trecut 1,3 miliarde lei din impozitul minim

Statul a incasat anul trecut 1,3 miliarde lei din impozitul minim, a declarat marti presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, care a precizat ca acest impozit a condus la "curatarea mediului de afaceri de firme inactive", relateaza NewsIn.

El a dat din nou exemplul celor 160.000 de firme care si-au suspendat activitatea in 2009, din care cea mai mare parte (72%)erau deja inactive si nu isi depusesera bilanturile pe 2008.

Alte 10% dintre acestea aveau o cifra de afaceri sub 100 de euro.

La inceputul anului, premierul Emil Boc spunea ca scopul pentru care impozitul minim a fost introdus in 2009 a fost atins - anume "acela de a scoate din pasivitate si de a elimina acele firme care erau folosite doar pentru intermedieri si care practic stateau intr-o stare de inactivitate".

"Din totalul firmelor care s-au inchis in anul 2009, dupa datele MFP, peste 73% erau firme care erau practic inactive si care erau folosite din cand in cand pentru intermedieri sau tranzactii care sa urmareasca realizarea unei anumite forme de frauda fiscala", a precizat el.

Tot atunci, premierul spunea ca Ministerul Finantelor lucreaza pentru identificarea resurselor financiare care sa acopere partea din buget rezultata din impozitul minim, astfel incat sa fie posibila eliminarea lui, dar cu pastrarea echilibrului bugetar. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#anaf, # stat, # miliarde, # impozit, # minim , #stiri Sorin Blejnar